NOVO UHLJEBLJENJE: Bivša gradonačelnica Knina zaposlila se u sarajevskoj firmi

Firma Feliks regulacija, inače, bila je najveći pojedinačni donator predsjedničke kampanje Zorana Milanovića, poklonivši mu ukupno 150.000 kuna (40.000 maraka).

  • Regija

  • 17. Jul. 2021  

  • 1

Bivša gradonačelnica Knina i državna sekretarka Hrvatske Josipa Rimac (41), ima novi posao, saznaje Telegram.

Novi izazovi čekaju je u firmi Građevinsko preduzeće GŽP iz Sarajeva.

Sarajevsko Građevinsko preduzeće GŽP, čija je osnovna djelatnost vađenje kamena, u Hrvatskoj ima samo jednu filijalu, registriranu u Slavonskom Brodu. Adresa na kojoj je registrirana nalazi se u Lučkoj ulici 8, a Ajka Turalić, osoba zadužena za zastupanje, prijavila je adresu u Ulici Ivana Gorana Kovačića 58 također u Slavonskom Brodu.

Veze sa SDP-om

Te dvije adrese vrlo su zanimljive: u Lučkoj ulici 8 nalazi se i firma Feliks regulacije, čija je donedavna direktorica bila aktuelna saborska zastupnica SDP-a Marina Bilić Opačak. Na adresi u Ulici Ivana Gorana Kovačića 58, u Slavonskom Brodu, nalazi se dio uprave PZC Grupe, jedne od firmi u vlasništvu porodice Opačak.

Firma Feliks regulacija, inače, bila je najveći pojedinačni donator predsjedničke kampanje Zorana Milanovića, poklonivši mu ukupno 150.000 kuna (40.000 maraka).

Čini se da je porodica Opačak, na neobičan način, spojila dvije osobe iz potpuno različitih političkih i ideoloških tabora: Josipu Rimac i Zorana Milanovića.

Oglasila se i Rimac

Na upit je li zaposlena u Slavonskom Brodu, Josipa Rimac je kratko odgovorila kako ta informacija nije potpuno tačna.

Kako saznaje Telegram, sarajevska filijala imala je do marta ove godine sjedište u Makarskoj, a potom se preselila u Slavonski Brod. Dok joj je sjedište bilo u Makarskoj vodila se kao glavna filijala za turizam i ugostiteljstvo, a sada joj je glavni posao skladištenje, projektiranje, stručni nadzor i prostorno uređenje. Ali s obzirom na to da se sarajevska matična firma prvenstveno bavi vađenjem kamena, to bi moglo potvrditi glasine kako je porodica Opačak, koja se među ostalim bavi i tom djelatnošću, preuzela firmu u kojoj radi Josipa Rimac.

U 2020. godini podružnica sarajevske firme u Slavonskom Brodu imala je više nego skroman ukupni prihod od samo 3.080 kuna (800 maraka) i godinu je završila s gubitkom od 89.585 kuna (23.380 maraka).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...