NEBOJŠA VUKANOVIĆ UPOZORAVA: "Neko je zapalio deponiju, prijeti ekološka katastrofa" (VIDEO)

Da li je tačno da se na Deponiju Obodina nezakonito odlagalo smeće koje je prevoženo iz Mostara?

  • Društvo

  • 17. Jul. 2021  

  • 0

Već nekoliko dana zbog velikog požara na deponiji Obodina kod Trebinja neprijatan miris i zagađen vazduh širi se Petrovim poljem i okolinom Trebinja. Bez velike kiše teško da će se ugasiti veliki požar, jer je vatra zahvatila duboke naslage smeća, a mještani okolnih mjesta strahuju od ekološke katastrofe ako požar ošteti zaštitne folije a prljava voda prodre do podzemnih voda, upozorava političar Nebojša Vukanović na svom blogu.

O velikom požaru, dimu i zagađenju piše i štampa u Dubrovniku, jer se dim i neprijatan miris šire do Župe Dubrovačke i Primorja. Turistička sezona je u jeku, i ovakve stvari nikako ne idu na ruku hotelijerima, turističkim radnicima i ugostiteljima jer gosti negoduju.

Gradske vlasti ćute a trebali bi da odgovore ko je odgovoran za sve što se događa, kako je požar izbio i da li je namjerno podmetnut? Kad će i kako požar biti ugašen, i da li je mjereno zahađenje vazduha u Petrovom polju i Trebinju? Da li je tačno da se na Deponiju Obodina nezakonito odlagalo smeće koje je prevoženo iz Mostara?

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...