BEOGRAD NA NOGAMA, GRAĐANI UZNEMIRENI: Indijci iz najrizičnijeg korona-područja popunili Beograd, stižu i na...

Režim na čelu s Aleksandrom Vučićem gleda samo da profitira, svjesno ugrožavajući i zdravlje i živote svojih građana.

  • Regija

  • 18. Jul. 2021  19. Jul. 2021

  • 3

Veliko uznemirenje Beograđana proteklih dana izazvali su prizori organizovanih grupa Indijaca i putnika iz Indije, koji dolaze iz ovog svjetskog epicentra novog delta soja koronavirusa. Međutim, redakcija portala Direktno došla je u posjed dokumenata, odnosno hotelskih rezervacija, koje pokazuju da se sada već kreću širom Srbije, pošto su vjerovatno već popunili sve smještajne kapacitete u Beogradu.

Razlog tome je što im države Evropske unije zabranjuju ulaz upravo zbog dolaska iz najrizičnije Indije, a primaju ih u EU tek nakon 14 dana provedenih u nekoj od "tranzitnih" država na svojoj EU ruti.

Odmah je postalo jasno da je to Srbija, po dobroj staroj oprobanoj ovog režima - čim je nešto zabranjeno, skače mu cijena na bočnom tržištu, pa daj da se unovči i ovo. I tako je prije dvije nedjelje, u direktnoj organizaciji nikog drugog do vlasti Srbije, izmišljena nova grana turizma - "karantin-turizam", kada je uvedena serija čarter letova iz New Delhija za Beograd. Od tada se u Beogradu svakodnevno mogu vidjeti prepuni autobusi koji organizovane grupe putnika iz Indije dovoze do hotela.

I dok traju upozorenja struke kako će novi delta soj zagorčati jesen u Srbiji, a možda već i august, režim na čelu sa Aleksandrom Vučićem gleda samo da profitira, svjesno ugrožavajući i zdravlje i živote svojih građana.

Naravno, kada Vučiću bude bilo zgodno da uvede nove restrikcije, za sve druge osim za sebe i svoju partiju ili kada opet bude zafalilo da popuni rupe u budžetu od naplate prekršajnih prijava već ojađenih ugostitelja, a naročito kada mu opet bude zatrebalo da opet izigrava heroja koji spašava Srbiju, za širenje delta soja optužit će opet sopstvene građane.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...