BEOGRADSKI NOVINAR DEMOLIRAO VUČIĆA: "Sačuvao je sve svoje kriminalce, mi smo odžepareni..."

"Mi smo već zaboravili spomenik Stefanu Nemanji, a još nismo dobili račun. Nećemo dobiti nijedan račun, a to su naše pare. Mi smo odžepareni pa nas neko, onda, časti spomenicima."

  • Regija

  • 19. Jul. 2021  20. Jul. 2021

  • 1

Vrlina predsjednika Srbije jeste u tome što je uspio da sačuva sve svoje kriminalce. Prije nekoliko mjeseci smo imali slučaj da je predsjednik Fudbalskog saveza Srbije (Slaviša Kokeza) učestvovao u malverzacijama koje su mu omogućile da zaradi 640 miliona. Pa, Đilasa satanizuju za promet njegove firme od 600 miliona, a ovdje imamo 640 miliona i svi se pravimo blesavi. I tako se pravimo blesavi kroz sve afere - rekao je u emisiji “Probudi se” novinar i publicista Petar Peca Popović.

Aleksandar Vučić Foto: ATA Images/Antonio AhelAleksandar Vučić Foto: ATA Images/Antonio Ahel

Na pitanje da li je urušavanje zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru “kap koja je prelila čašu”, Popović je podsjetio na jednu od izjava zamjenika gradonačelnika Beograda, Gorana Vesića.

"Jeste li videli onog zabavljača Beograđana koji je došao na lice mesta i rekao da mi imamo hiljadu gradilišta i da ne mogu na svakom mestu da budu. Ako imate hiljadu gradilišta, onda morate da imate hiljadu nadzornih organa i inspekcija. Ako izdajete toliko dozvola, na toliko sumnjivim mestima i sumnjivim firmama, onda ne možete mene da ubedite da se ta zgrada gradi zahvaljujući ruskom investitoru koji je osnovao firmu sa 100 dinara. Nisu valjda to te investicije iz inostrastva kojima se hvalimo", upitao je on.

Gost jutarnjeg programa televizije Nova S, osvrnuo se i na jučerašnji govor predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na konvenciji Pokreta socijalista u kom je, kako kaže, isticao da Srbijom neće upravljati stranci i njihove ambasade.

"A šta se dešava s Rio Tintom? Nemojte mi kazati da su to obični investitori. Iza toga stoji jedan međunarodni sistem koji pokazuje koliko smo mi slabi. Da smo mi ozbiljna, jaka zemlja, da držimo do sebe, svog ponosa, svojih resursa i prirodnih bogatstava, mi bi se drugačije odnosili. A pošto smo mala zemlja s velikim lažima, onda nam sledi ovo. Veliki problem je što vlast nema pravu opoziciju. Kad toga nema, onda je ona bez kontrole. Za to smo svi krivi. Živimo u tragičnim oklonostima",  napominje Popović i dodaje da je, za razliku od opozicije, vlast sanirala sve svoje unutrašnje probleme.

"Sve je sanirano. To je vrlina predsednika – sačuvao je sve svoje kriminalce. Pre nekoliko meseci smo imali slučaj da je predsednik Fudbalskog saveza Srbije učestvovao u malverzacijama koje su mu omogućile da zaradi 640 miliona. Pa, Đilasa satanizuju za promet njegove firme od 600 miliona. A ovde imamo 640 miliona i svi se pravimo blesavi. I tako se pravimo blesavi kroz sve afere. E, to je veština predsednika. Mi smo već zaboravili spomenik Stefanu Nemanji, a još nismo dobili račun. Nećemo dobiti nijedan račun, a to su naše pare. Mi smo odžepareni, pa nas neko onda neko časti spomenicima", zaključuje Predrag Peca Popović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...