IZAZIVALI NEREDE: I u ovoj evropskoj zemlji protesti protiv vakcinacije, policija koristila suzavac...

Proteklih sedmica raste broj zaraženih u Grčkoj, a vlasti su u srijedu zabilježile nešto manje od 3.000 novih slučajeva, zbog čega se ukupan broj zaraženih od početka pandemije popeo na 463.473. Umrlo je više od 12.800 osoba.

  • Svijet

  • 21. Jul. 2021  22. Jul. 2021

  • 0

Grčka policija je suzavcem i vodenim topom u srijedu u Ateni rastjerala mnoštvo koje su učestvovali u protestima zbog vakcinisanja protiv koronavirusa.

Oko 1500 ljudi sudjelovalo je u protestima ispred parlamenta, drugi put u sedam dana, protiv grčkog plana vakcinacije protiv covida-19. Protest je prošle srijede privukao više od 5000 ljudi, od kojih su neki mahali grčkim zastavama i drvenim križevima.

Prosvjede je potaknula vladina odluka donesena ranije u julu o obaveznom vakcinisanju zdravstvenih radnika i zaposlenika domova za starije. Vlada je iznijela prijedlog da bi se i druge grupe, poput učitelja, morale vakcinisati ujesen.

image(Foto: Sakis Mitrolidis/AFP)

Proteklih sedmica raste broj zaraženih u Grčkoj, a vlasti su zabilježile nešto manje od 3000 novih slučajeva u srijedu, zbog čega se ukupan broj zaraženih od početka pandemije popeo na 463.473. Umrlo je više od 12.800 osoba, javlja Hina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...