NERMIN NIKŠIĆ REAGOVAO NA ČOVIĆEVE IDEJE: "HDZ-ov prijedlog izmjena Izbornog zakona uvodi TREĆI ENTITET"

"HDZ-ov prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH je za SDP BiH neprihvatljiv", kaže Nikšić.

  • Politika

  • 21. Jul. 2021  22. Jul. 2021

  • 2

Nakon što su predstavnici Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine (BiH) u Interresornoj grupi za izmjene Izbornog zakona BiH, predstavili prijedlog ove stranke, oglasio se Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH.

"HDZ-ov prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH je za SDP BiH neprihvatljiv jer je suprotan presudama Evropskog suda za ljudska prava i evropskoj demokratskoj praksi pošto se opet svodi na 'brojanje krvnih zrnca', antidemokratsku praksu etničkog ekskluziviteta, a uz to uvodi nove podjele, odnosno ad hoc treći entitet", napisao je Nikšić na Facebooku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...