VANJSKOTRGOVINSKA KOMORA BiH OBJAVILA NEVJEROVATNE BROJKE: U prvih šest mjeseci iz Bosne i Hercegovine iz jedne privredne grane izvezeno više od 600 miliona maraka…

Novi podaci Vanjskotrgovinske komore BiH mnoge će iznenaditi.

  • Ekonomija

  • 22. Jul. 2021  22. Jul. 2021

  • 0

Privrednici iz Bosne i Hercegovine u prvoj polovini ove godine izvezli su namještaj u vrijednosti od 606 miliona KM.

Ovo je jedna od najuspješnijih privrednih grana u Bosni i Hercegovini.

Najveća vrijednost izvoza namještaja, posteljina, madraca i sl. bila je u Njemačku, u iznosu od 172 miliona maraka. Slijedi Hrvatska, u koju je izvezeno proizvoda u vrijednosti od 73 miliona KM.

Izvoz u Nizozemsku bio je, prema podacima Vanjskotrgovinske komore BiH, 53 miliona, u Italiju 35 i u Austriju 33 miliona maraka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...