NJEMAČKI TRGOVAČKI GIGANT SVE IZNENADIO: Delegacija "Lidla" boravila u Živinicama, planiraju otvoriti ČAK...

Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković potvrdio je informaciju kako je prije desetak dana delegacija njemačkog trgovačkog lanaca "Lidl", koji posluje u većem dijelu Evrope te u SAD-u, boravila u Živinicama te tom prilikom iskazala interes za dvije lokacije na kojima bi otvorili svoje objekte.

  • Ekonomija

  • 22. Jul. 2021  22. Jul. 2021

  • 0

Delegaciju "Lidla" predvodili su, kako piše Tuzlanski.ba, predstavnici ove kompanije iz Zagreba. Distributivni centar "Lidla" za područje čitave BiH bit će lociran u Sarajevu, dok je predstavnicima "Lidla", kada je u pitanju Tuzlanski kanton, za sada najinteresantnije područje Živinica.

Upravo u Živinicama imaju u planu otvoriti čak dva objekta, odnosno poslovnice koje će se prostirati na površini od najmanje 10.000 kvadratnih metara.

Jedna od lokacija koja bi odgovarala ovoj kompaniji, nalazi se uz magistralni put Tuzla - Sarajevo, dok bi se drugi objekt nalazio negdje u centru, navodi Tuzlanski.ba.

Inače predstavnici "Lidla" aktivno posljednjih mjeseci traže atraktivne lokacije u BiH na kojima bi istovremeno otvorili svoje objekte. Jedan od uslova da bi "Lidl" u nekom mjestu otvorio svoj objekt jeste da taj grad, odnosno općina, broji minimalno 30.000 stanovnika.

Također, kompaniji "Lidl" je od presudnog značaja kako bi odlučila svoj objekt otvoriti u nekom gradu njegova geografska pozicija, povezanost s većim sredinama, kao i tempo njegovog razvoja. Osim u Živinicama, "Lidl" razmatra i mogućnost da svoj objekt otvori na području Brčko distrikta.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...