PRAVOVREMENO UPOZORENJE DODIKU: "Nameće se za prvu osobu koja će biti sankcionisana"

"Najavom Milorada Dodika da će nastaviti s negiranjem genocida predsjednik SNSD-a nameće se za prvu osobu koja će biti sankcionisana novim Zakonom o zabrani negiranja genocida, odnosno izmijenjenim Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine, kojim su propisane sankcije za takvu retoriku", poručio je Adil Osmanović, predsjedavajući Kluba SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

  • Mini market

  • 23. Jul. 2021  23. Jul. 2021

  • 2

Kako kaže, tim odnosom Dodik neće nanijeti štetu preživjelim žrtvama genocida, već isključivo sebi s obzirom na to da ovaj put Tužilaštvo BiH neće moći nastaviti ignorisati njegovo protivustavno i nezakonito djelovanje.

- Ukoliko je spreman da podredi svoj komoditet za interese srpskog naroda, što je poručio tokom današnjeg obraćanja, i ako zaista voli narod kojem pripada, što je, također, tvrdio, Dodik će prestati sa stigmatiziranjem cijelog naroda nametanjem kolektivne odgovornosti za genocid i s negiranjem činjenice koju su utvrdili najrelevantniji međunarodni sudovi - kaže Osmanović.

Kako navodi, pokušajem uvlačenja svih Srba u institucijama Bosne i Hercegovine i cijelog srpskog naroda u blato svoje destruktivne politike, Dodik pokazuje upravo suprotno, da mu je lični komoditet važniji od interesa naroda kojem pripada.

- Inzkova odluka je usmjerena isključivo protiv onih koji svoju politiku grade na negiranju genocida i koji time nanose štetu svim narodima i građanima Bosne i Hercegovine - zaključio je Osmanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...