PREMIJERA SE BLIŽI: Nove informacije o iPhoneu 13 tiču se - punjenja

Tekst prenosimo sa hrvatskog "Tpotala".

  • HiTec

  • 23. Jul. 2021  23. Jul. 2021

  • 0

Kako nam se bliži premijera novog iPhonea, internet bruji sve većim brojem glasina. Najnovija, ovog puta s kineske stranice MyDrivers navodi da će iPhone 13 vjerojatno podržati žičano punjenje do 25 W što je, podsjetimo, korak naprijed u odnosu na 18 W prisutnih na iPhoneu 12.

Ako iPhone odluči koristiti 25 W to "neće promijeniti situaciju" kažu iz MyDriversa - već samo znači da će se povećati sama baterija. Usporedno s Galaxyjem S21 Ultra koji već podržava punjenje na 25 W, iPhone izgleda kao da pokušava uhvatiti korak, no kao i kod svega - vrag je u detaljima.

iPhone uređaji redovito dolaze s manjim baterijama zato jer troše manje struje, pa im punjenje većom brzinom zapravo ne igra veću ulogu. Androidi, zbog optimizacije i zahtjevnijih komponenti troši više energije, što nas dovodi do potrebe za jačom baterijom (koja u Ultri, na primjer, ima kapacitet 5.000 mAh), pa na kraju imamo i izraženiju potrebu za bržim punjenjem.

Naravno, rekorderi u brzom punjenju su i dalje kineski brendovi poput OnePlusa, Oppoa, Realmea i Xiaomija koji se već godinama međusobno natječu tko može proizvesti brži sustav brzog punenja - na njihovim uređajima susrest ćete brzo punjenje od 30 W, preko najčešćeg 65 W pa sve do astronomskih 100 W.

Apple bi novi iPhone, osvrnemo li se na dosadašnje iskustvo, trebao predstaviti ovog rujna.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...