PANIKA ZAVLADALA U DODIKOVIM REDOVIMA: Nakon Inzkove odluke godišnji odmori završeni parlametaracima RS-a, pakuju se koferi...

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (NS RS) Nedeljko Čubrilović pozvao je predsjednike svih parlamentarnih stranaka sa sjedištem u RS-u na sastanak u Narodnoj skupštini RS-a u ponedjeljak, 26. jula.

  • Mini market

  • 23. Jul. 2021  23. Jul. 2021

  • 6

Iako je tek 23. juli, a još nije ni blizu august, vrijeme godišnjih odmora za političare u Republici Srpskoj je završeno. Oni koji su na odmorima, već su spakovali kofere za povratak kućama, nakon što je Valentin Inzko danas nametnuo dopune o Krivičnom zakonu Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

Reakcije u manjem bh. entitetu su takve da je ogorčenost novom odlukom Visokog predstavnika na svakom koraku.

Milorad Dodik je danas na vanrednoj konferenciji za medije rekao svoje. Lider SNSD-a se tokom govora pred novinarima bio vidno nervozan i ljuljao se, što je očitovalo njegovu dodatnu nervozu.

"Opet ponavljam genocid se nije desio, nazovite me za 10 dana da vidite da ću vam isto reći", kazao je na kraju svog obraćanja tokom kojeg je često i oblizivao i grickao usne.

Dodik je također najavio da će sljedeće sedmice biti sazvana posebna sjednica Narodne skupštine RS.

Bit će prekinuta ljetna pauza te će zasjedanje entitetske skupštine pokušati iznaći institucionalni odgovor RS-a na posljednju odluku Visokog predstavnika u BiH.

S druge strane, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (NS RS) Nedeljko Čubrilović pozvao je predsjednike svih parlamentarnih stranaka sa sjedištem u RS-u na sastanak u Narodnoj skupštini RS-au ponedjeljak, 26. jula.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banje Luke, ovu odluku visokog predstvanika u Bosni i Hercegovini nazvao je "najvećom mogućom katastrofom".

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić najoštrije je osudio kukavičku odluku visokog predstavnika u BiH i nametanje dopuna Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

Još jednom je "pomiješao lonce i poklopce".

"Poručujem i ovim putem međunarodnoj zajednici – nemojte nas više dodatno svađati, pustite nas da normalno živimo. Narod u Republici Srpskoj i BiH samo to želi – da živimo normalno", sramotne su riječi Đokić, koji je još jednom RS odvojio od države BiH, prenosi Radio Sarajevo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...