VLADO ĐAJIĆ "ODSVIRAO" SVOJE: Dani su mu odbrojani, još samo da Dodik to i javno potvrdi

Iako predsjednik SNSD-a Milorad Dodik to nije javno potvrdio, dani Vlade Đajića na mjestu predsjednika Gradskog odbora SNSD u Banjaluci su odbrojani, što potvrđuje kampanja i lobiranje onih koji namjeravaju da ga zamijene.

  • Politika

  • 06. Nov. 2021  06. Nov. 2021

  • 0

SNSD-u očigledno ne nedostaje ambicioznih, ali su u očiglednom minusu sa sposobnim kadrovima koji bi mogli da zaustave sunovrat SNSD u najvećem gradu Republike Srpske.
 
U kampanji i borbi za mjesto predsjednika SNSD Banjaluka, kako saznajemo, su Srđan Amidžić, odbornik u Skupštini Banjaluke, Dragoslav Topić, direktor SC Nikola Tesla i odbornik u banjalučkoj skupštini, Momčilo Antonić, poslanik, Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Goran Maričić, direktor Poreske uprave RS, Srđan Rajčević, ministar u Vladi Republike Srpske ali i predsjednica Srpske Željka Cvijanović. 
Međutim, kako tvrde izvori u banjalučkom SNSD-u, od pomenutih kandidata Dodik ne vidi kao rješenja za probleme koje SNSD ima u Banjaluci i zato kupuje još nešto vremena sa potrošenim Đajićem, koji vrlo brzo mora da bude sklonjen sa mjesta šefa banjalučkog SNSD.
 
Đajić je, kako se tvrdi, već pod istragom u nekoliko krivičnih postupaka pred Okružnim tužilaštvom Banjaluka, Specijalnim tužilaštvom kao i pred Tužilaštvom BiH. 
 
Đajićeva povezanost sa licima iz kriminalnog miljea, kao i ogorčenje građana na lošu zdravstvenu uslugu na UKC Republike Srpske su i najveći razlozi zbog kojih SNSD mora da požuri sa pronalaženjem zamjene. Đajić je sa duplo većim budžetom od prethodnika na mjestu direktora UKC, Mirka Stanetića, uspio da ne uradi apsolutno ništa i da izazove veliko nezadovoljstvo korisnika usluga. Afera "kiseonik" i gradnja parkinga od 40 miliona maraka u vrijeme pandemije, kao i slijeganje terena i ugrožavanje objekata UKC tek treba da dođu na "naplatu".

Poseban problem su i Đajićevi stanovi za "rentanje", kojih ima oko 15 u Banjaluci i koji između ostalog služe za skrivanje bjegunaca i kriminalaca, a to je ogranak "posla" koji za Đajića vodi njegova desna ruka, Milan Ćurlić Ćurla, sitni prevarant kojeg je nedavno isprozivala i Gorica Dodik.
 
Uprkos hitnoj potrebi da se Đajić odstrani iz gradskog odbora SNSD, ali i sa čela UKC RS, problem SNSD-a i Milorada Dodika je da nemaju alternativu za Banjaluku i da niko od onih koji se laktaju da preuzmu Đajićevu fotelju ne predstavlja rješenje. Na kraju, na bi iznenadilo ni da se Dodik ponovo imenuje za povjerenika GO SNSD Banjaluka i da tako ostane do izbora, jer sve ostale raspoložive alternative su "pretanke".

(BN)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...