MILORAD DODIK POTPUNO POLUDIO: "Pritišću nas da preuzmemo od Nijemaca 'štafetu genocidnosti'"

Jasno je da dijelu međunarodne zajednice ne odgovaraju lideri poput Vučića, koji je, kako kaže, izgradio jaku Srbiju i stalno radi na zaštiti srpskog nacionalnog pitanja.

  • Vijesti

  • 23. Jul. 2021  

  • 7

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda, oglasio se ponovo povodom Inzkove odluke o zabrani negiranja genocida. Poručio je da u potpunosti razumije situaciju u kojoj se nalazi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je izložen stalnim napadima, te naglasio da su Srbi uvijek meta napada i da se samo zajedničkim snagama i jedinstveno mogu oduprijeti pritisku kojem su izloženi.

"I sam sam godinama bio izložen stalnim podvalama, napadima, pritiscima, koji traju i danas, kada nas pritišću da mi preuzmemo od Nijemaca 'štafetu genocidnosti', što je istorijska perverzija, jer smo mi u prošlom vijeku doživjeli dva genocida i najveće etničko čišćenje u Evropi nakon Drugog svjetskog rata", izjavio je Dodik za Srnu.

Prema njegovim riječima, jasno je da dijelu međunarodne zajednice ne odgovaraju lideri poput Vučića, koji je, kako kaže, izgradio jaku Srbiju i stalno radi na zaštiti srpskog nacionalnog pitanja.

Istakao je da "očigledno postoji sinhronizovana aktivnost".

"Postoji sinhronizovana aktivnost kroz sve ono što se dešava, kroz napade na predsjednika Srbije Vučića, sa željom smanjivanja njegove pregovaračke pozicije, kroz udare koji dolaze i sa strane i iznutra", poručio je Dodik.

Tvrdi da su "Srbi ponovo na tapetu".

"Meni je jasno da su Srbi ponovo na tapetu, i Srbija i Republika Srpska. Treba da se okupimo i zajedno se odbranimo od tih napada", poručio je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...