SRAMAN POTEZ PREDSJEDNIKA SNSD-A: Dodik pokrenuo peticiju kojom se odbacuje Inzkov zakon i u kojoj se tvrdi da "nije bilo genocida"

Milorad Dodik, kako je rečeno, poziva sve građane Republike Srpske koji to žele da svojim potpisom na ovu peticiju odbiju "da se srpskom narodu i svim građanima RS zabranjuje pravo na slobodu mišljenja

  • Vijesti

  • 23. Jul. 2021  23. Jul. 2021

  • 39

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik pokrenuo je danas i prvi potpisao peticiju kojom se izražava stav o neprihvatanju zakona koji je nametnuo visoki predstavnik, ali kojom se isto tako izražava sraman stav da se, "uz uvažavanje svih žrtava, u Srebrenici nije desio genocid".

Milorad Dodik, kako je rečeno, poziva sve građane Republike Srpske koji to žele da svojim potpisom na ovu peticiju odbiju "da se srpskom narodu i svim građanima RS zabranjuje pravo na slobodu mišljenja, kao i da što masovnijim potpisivanjem ove peticije odbijemo političke manipulacije jednog dijela Zapada koji žele da jedino srpski narod u Evropi bude okarakterisan kao genocidan", saopćio je njegov savjetnik Radovan Kovačević.

alt

Peticija će biti organizovana širom Republike Srpske.

Kovačević je naglasio da se ne smije zaboraviti da je "Inzko ovaj čin nametanja ovakvog zakona uradio baš na današnji dan, kada je poslije sarajevskog atentata Austrija, iz koje dolazi Inzko, uputila ultimatum Kraljevini Srbiji".

Podsjetmo da je Valentin Inzko donio zakon o zabrani negiranja genocida i veličanja zločinaca, a da je taj njegov potez pozdravio čitav civilizirani svijet.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 39

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...