BENJAMINA KARIĆ IZNENAĐENA: "Draško Stanivuković me razočarao" (VIDEO)

Očekivala sam da će moj odlazak u Banju Luku biti početak promjena

  • Politika

  • 23. Jul. 2021  

  • 15

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić u nedjelju ipak neće prisustvovati ceremoniji skokova sa Starog mosta u Mostaru, gdje se trebala sastati sa gradonačelnicima Mostara i Banje Luke Marijom Kordićem i Draškom Stanivukovićem.

"Neću stići u nedjelju doći na skokove. Izvinjavam se organizatorima, ali zbog unaprijed preuzetih obaveza, neću se moći pridružiti svojim kolegama. Smatram da Sarajevo kao glavni grad treba graditi dobre mostove i kvalitetne odnose sa svim gradovima u Bosni i Hercegovini, ali i sa svim glavnim gradovima u Evropi i svijetu. Tome sam posvetila posebnu pažnju, i u prvim danima mandata sam veoma ponosna na posjetu gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića. Bilo mi je zadovoljstvo otići i posjetiti gradonačelnika Mostara Marija Kordića i Draška Stanivukovića u Banjoj Luci", istakla je za O Kanal.

Kazala je kako najavljena posjeta Stanivukovića Mostaru ove nedjelje nije razlog zbog kojeg je odlučila ne ići, ali i da je tužna i razočarana kada su u pitanju njegovi stavovi o zabrani negiranja genocida u Srebrenici.

"U Banju Luku sam otišla iskrena, otvorenog srca, sa željom da gradimo mostove prijateljstva i budućnosti. Očekivala sam da će moj odlazak u Banju Luku zaista početak promjena koje mladi gradonačelnici trebaju donijeti. Vrlo sam iznenađena i potresena današnjim reakcijama Draška Stanivukovića. Za mene su zakon i pravo iznad svega i važe jednako za sve. Zaista sam dala sve od sebe, pružila sam ruku i ona će uvijek biti pružena svim ljudima koji su dobronamjerni i koji misle dobro građankama i građanima Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Ja sam provela rat u ovom gradu. Smatrala sam da kao mlada gradonačelnica trebam pružiti ruku svima. I ne kajem se zbog toga. Ali zaista ne mogu reći da nisam duboko razočarana. Žao mi je što nisam i danas dočekala da vidim djelić promjene kojem sam se nadala nakon naših sastanaka", poručila je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...