ČOVJEK SA AMERIČKE CRNE LISTE IMA NEŠTO DA KAŽE INZKU: "Valentin je na odlasku ugrozio zajedničku budućnost"

Špirić smatra da će zbog ovakvih postupaka kakv je Inzkov BiH ostati protektorat, jer o njenoj sudbini odlučuju osrednji međunarodni činovnici, a ne njeni legalni i legitimni predstavnici u institucijama vlasti.

  • Politika

  • 23. Jul. 2021  

  • 10

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić istakao je da je Valentin Inzko uspio na odlasku dići tenzije u BiH na makismum i dodatno pogoršati stanje i ugroziti zajedničku budućnost naroda u BiH.

Komentarišući za Srnu današnju odluku odlazećeg visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka da nametne izmjene Krivičnog zakona u vezi s negiranjem genocida, Špirić je ocijenio da će to imati dalekosežne posljedice, ali da treba sačekati da se o svemu izjasne institucije Republike Srpske, posebno Narodna skupština.

"Kako ćemo se ponašati ubuduće kao predstavnici Republike Srpske u Sarajevu znat ćemo konkretnije nakon zvaničnih reakcija institucija Republike Srpske. U svakom slučaju, ovakvim odlukama visoki predstavnik pokazuje kakav je, koliki i postoji li uopšte suverenitet BiH", rekao je Špirić.

On je dodao da je Inzko ovom "nerazumnom odlukom" otvorio prostor za dolazak novog visokog predstavnika, jer mu je "zakomplikovao ionako problematičan dolazak u zemlju s pregršt problema".

Špirić smatra da će zbog ovakvih postupaka kakv je Inzkov BiH ostati protektorat, jer o njenoj sudbini odlučuju osrednji međunarodni činovnici, a ne njeni legalni i legitimni predstavnici u institucijama vlasti.

"Inzko je proveo godine ovdje dobro uhljebljen, s visokom platom, bez bilo kakvih korisnih aktivnosti, i završava mandat još jednom velikom štetom po BiH, iako je svu svoju pažnju i mržnju usmjerio ka Republici Srpskoj i Srbima. Moramo ga razočarati jer na naše institucije i na nas on utjecati ne može", zaključio je Špirić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...