NEZADOVOLJSTVO GRAĐANA: U Zagrebu protesti, hodalo više hiljada ljudi; poručili NE...

...obaveznom cijepljenju."

  • Regija

  • 24. Jul. 2021  24. Jul. 2021

  • 0

U Zagrebu je održan protest pod nazivom ''Krik za slobodu''. Od Glavnog kolodvora do Trga bana Jelačića hodalo je preko hiljaduu ljudi, možda i više hiljada.

Protest je nadgledala policija, nisu zabilježena nikakvi neredi.

"Ne obaveznom cijepljenju", pisalo je na više transparenata.

Na Trgu bana Jelačića održan je kraći program.

"Ovdje ima ljevičara, desničara, onih koji misle da virus postoji ili ne postoji, ljudi različitih religijskih uvjerenja. Svi ste dobrodošli jer ste shvatili jednu stvar, a koji ovi s visokim IQ-om ne mogu shvatiti, je da nas jedino mogu pobijediti tako da nas razjedine. A to nisu uspjeli", rekao je jedan govornik.

"Imaju tri bitne stavke kojima nam misle ograničiti slobodu. To je maska, cijepljenje i covid potvrda. Ja bih volio jednim argumentom srušiti sve tri. Imam izjavu ovjerenu od javnog bilježnika da svatko tko potpiše materijalnu i nematerijalnu odgovornost za moje zdravlje ima pravo staviti mi 17 maski, cijepiti me 25 puta i tražiti 142 potvrde", rekao je govornik.

"Garantiram vam da nitko ovu izjavu neće potpisati", govorio je čovjek s papirom u ruci.

"Mi tražimo slobodu. Ljubimo slobodu više nego živote jer znamo da život ne vrijedi bez slobode", kazao je, prenosi Index.hr.

alt

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...