UOČI SASTANKA U RS-u: Iz Dodikovih redova pozivaju na jedinstvo...

Čubrilović je istaknuo da će pred stranačke lidere iznijeti svoj prijedlog, ali nije želio da govori šta on sadrži.

  • Mini market

  • 26. Jul. 2021  26. Jul. 2021

  • 0

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je uoči današnjeg sastanka s liderima svih parlamentarnih stranaka o nametnutoj odluci odlazećeg visokog predstavnika Valentina Inzka da je najvažnije da se postigne jedinstvo. 

Čubrilović je istaknuo da će pred stranačke lidere iznijeti svoj prijedlog, ali nije želio da govori šta on sadrži.

- Ne bi bilo uredu da u javnost izlazim sa prijedlogom prije nego što ga predočim učesnicima sastanka, ali najvažnije je da postignemo jedinstvo - rekao je Čubrilović za "Glas Srpske".

Na ovom sastanku najodgovorniji politički predstavnici u Republici Srpskoj trebali bi da usaglase stavove u vezi sa posljednjom odlukom visokog predstavnika o nametanju Zakona o dopuni Krivičnog zakona BiH.

Odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, koji je nedavno podnio ostavku, nametnuo je dopune Krivičnog zakona BiH kojima se zabranjuje i kažnjava "negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...