ČUBRILOVIĆ PORUČUJE DA PISMO BISERE TURKOVIĆ O ORBANOVIM STAVOVIMA NEĆE NIŠTA ZNAČITI: “Ona se dokazala u svom političkom djelovanju”

Čubrilović je rekao, povodom pisma Turkovićeve, da ne zna na koji način komentarisati nekoga ko želi potpunu unitarizaciju BiH.

  • Vijesti

  • 25. Dec. 2021  25. Dec. 2021

  • 7

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović  rekao je da pismo koje je ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković uputila visokom predstavniku EU za spoljnu politiku i bezbjednost Josephu Borellu zbog stavova mađarskog premijera Viktora Orbana u vezi sa podrškom Republici Srpskoj, neće ništa značiti.

Čubrilović je rekao, povodom pisma Turkovićeve, da ne zna na koji način komentarisati nekoga ko želi potpunu unitarizaciju BiH.

-Turkovićeva se dokazala u svom političkom djelovanju i njeno pismo u tim odnosima neće ništa značiti. Nije to podrška samo Orbana, mnogo je važnija podrška svih onih koji žele Republiku Srpsku da vide unutar BiH kao jedan organizovani dio BiH, rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci, piše Srna.

Čubrilović je poručio da je Republika Srpska jedini dio BiH koji funkcioniše u punom kapacitetu, jedini dio koji je implementirao izborne rezultate i jedini dio u kojem svi njeni dijelovi funkcionišu na zakonit način, te da Srpska ne radi ništa iznad Ustava i njenih nadležnosti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...