ITALIJANSKA PARADAJZ ČORBA: Provjerite šta je čini drugačijom od one "obične"

Bit će da je to parmezan. Ali i možda još nešto...

  • Gastro

  • 26. Jul. 2021  26. Jul. 2021

  • 0

SASTOJCI:

4 kg zrelog paradajza

4 glavice crnog luka

4 čehna bijelog luka

2 stabljike celera

1 l pilećeg temeljca

50 ml maslinovog ulja

peršun

bosiljak

so

biber

šaka parmezana

4-6 kriški crnog hljeba

PRIPREMA:

1. U veliku šerpu usuti maslinovo ulje i pržiti sitno sjeckani luk.

2. Dodati celer i bijeli luk i još malo pržiti.

3. Paradajz oguliti i izrezati na kockice i dodati u šerpu.

4. Nasuti temeljac i začine te kuhati na niskoj temperaturi pola sata.

5. Hljeb izrezati na kocke i popržiti ih na vrućem maslinovom ulju.

6. Dodati čorbi i kuhati još 5 minuta, skinuti s vatre i ostaviti da se odmori 10-ak minuta.

7. Štapnim mikserom usitniti dio čorbe i posuti bosiljkom i peršunom.

8. Servirati u zdjelice i svaku porciju posuti parmezanom.

Prijatno! :)

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...