Žena
SAVJETUJE ANNA WINTOUR: Pet modnih komada koje svaka žena treba imati u ormaru (FOTO)
Prije 12 min0
Bit će da je to parmezan. Ali i možda još nešto...
Gastro
26. Jul. 2021 26. Jul. 2021
0
4 kg zrelog paradajza
4 glavice crnog luka
4 čehna bijelog luka
2 stabljike celera
1 l pilećeg temeljca
50 ml maslinovog ulja
peršun
bosiljak
so
biber
šaka parmezana
4-6 kriški crnog hljeba
1. U veliku šerpu usuti maslinovo ulje i pržiti sitno sjeckani luk.
2. Dodati celer i bijeli luk i još malo pržiti.
3. Paradajz oguliti i izrezati na kockice i dodati u šerpu.
4. Nasuti temeljac i začine te kuhati na niskoj temperaturi pola sata.
5. Hljeb izrezati na kocke i popržiti ih na vrućem maslinovom ulju.
6. Dodati čorbi i kuhati još 5 minuta, skinuti s vatre i ostaviti da se odmori 10-ak minuta.
7. Štapnim mikserom usitniti dio čorbe i posuti bosiljkom i peršunom.
8. Servirati u zdjelice i svaku porciju posuti parmezanom.
Prijatno! :)
(SB/Domacica.com)
Žena
SAVJETUJE ANNA WINTOUR: Pet modnih komada koje svaka žena treba imati u ormaru (FOTO)
Prije 12 min0
Regija
TAKO KAŽE IVO JOSIPOVIĆ: "Prijatelji BiH malo mogu pomoći, glavna odgovornost za ulazak u EU je..."
Prije 30 min0
Svijet
BROD SA 3.774 TONE HUMANITARNE POMOĆI ZA GAZU STIGAO U LUKU U EGIPTU: "Oni su učinili da država Turska bude ponosna"
Prije 40 min0
Regija
"BILO BI NORMALNO DA SE PRIDRUŽE PROEVROPSKI POLITIČARI": Nataša Kandić pozvala opoziciju u Srbiji da podrži Rezoluciju o genocidu u Srebrenici
Prije 50 min0
Gastro
BIVŠI MESAR OTKRIO SVE TRIKOVE: Zbog načina na koji nas varaju u mesnicama dao otkaz
17. Apr. 20240
Gastro
BOLJI NEGO IZ PEKARE: Ovaj recept za domaći kruh pravi je hit na internetu, otkrijte i zašto… (VIDEO)
18. Apr. 20240
Gastro
OVA "PUTNA" VARIJANTA UVIJEK JE DOBRODOŠLA: Tiramisu kuglice gotove su za petnaest minuta
18. Apr. 20240
Gastro
SPECIJALITET DANA: Napravite malo drugačije palačinke od sira, jelo koje obožavaju sve generacije…
19. Apr. 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.