Svijet
PANIKA I STRAH U IZRAELU OD VOJNE VJEŽBE IRANA: "Raketni i nuklearni kapaciteti prijetnja za nas"
Prije 9 min0
Bit će da je to parmezan. Ali i možda još nešto...
Gastro
26. Jul. 2021 26. Jul. 2021
0
4 kg zrelog paradajza
4 glavice crnog luka
4 čehna bijelog luka
2 stabljike celera
1 l pilećeg temeljca
50 ml maslinovog ulja
peršun
bosiljak
so
biber
šaka parmezana
4-6 kriški crnog hljeba
1. U veliku šerpu usuti maslinovo ulje i pržiti sitno sjeckani luk.
2. Dodati celer i bijeli luk i još malo pržiti.
3. Paradajz oguliti i izrezati na kockice i dodati u šerpu.
4. Nasuti temeljac i začine te kuhati na niskoj temperaturi pola sata.
5. Hljeb izrezati na kocke i popržiti ih na vrućem maslinovom ulju.
6. Dodati čorbi i kuhati još 5 minuta, skinuti s vatre i ostaviti da se odmori 10-ak minuta.
7. Štapnim mikserom usitniti dio čorbe i posuti bosiljkom i peršunom.
8. Servirati u zdjelice i svaku porciju posuti parmezanom.
Prijatno! :)
(SB/Domacica.com)
Svijet
PANIKA I STRAH U IZRAELU OD VOJNE VJEŽBE IRANA: "Raketni i nuklearni kapaciteti prijetnja za nas"
Prije 9 min0
Sport
REAL MADRID ZA 100 MILIONA EURA NAŠAO MODRIĆEVOG NASLJEDNIKA: U trku se uključio i engleski velikan
Prije 10 min0
Mini market
SMJENE NA ČELU: Bazen "Otoka" dobio v.d. direktora, Nadzorni odbor smijenio Hasanovića
Prije 10 min0
Vijesti
SUDIJA VRHOVNOG SUDA FBiH OBJASNIO: "Sporan je način predlaganja zakona, pojedine odredbe mogu dovesti do blokade VSTV-a"
Prije 18 min0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.