Ekonomija
PROSJEČNA PLAĆA VIŠA OD 13.000 MARAKA: Europska zemlja očajnički traži radnike, ova zanimanja su deficitarna...
Prije 10 min0
Bit će da je to parmezan. Ali i možda još nešto...
Gastro
26. Jul. 2021 26. Jul. 2021
0
4 kg zrelog paradajza
4 glavice crnog luka
4 čehna bijelog luka
2 stabljike celera
1 l pilećeg temeljca
50 ml maslinovog ulja
peršun
bosiljak
so
biber
šaka parmezana
4-6 kriški crnog hljeba
1. U veliku šerpu usuti maslinovo ulje i pržiti sitno sjeckani luk.
2. Dodati celer i bijeli luk i još malo pržiti.
3. Paradajz oguliti i izrezati na kockice i dodati u šerpu.
4. Nasuti temeljac i začine te kuhati na niskoj temperaturi pola sata.
5. Hljeb izrezati na kocke i popržiti ih na vrućem maslinovom ulju.
6. Dodati čorbi i kuhati još 5 minuta, skinuti s vatre i ostaviti da se odmori 10-ak minuta.
7. Štapnim mikserom usitniti dio čorbe i posuti bosiljkom i peršunom.
8. Servirati u zdjelice i svaku porciju posuti parmezanom.
Prijatno! :)
(SB/Domacica.com)
Ekonomija
PROSJEČNA PLAĆA VIŠA OD 13.000 MARAKA: Europska zemlja očajnički traži radnike, ova zanimanja su deficitarna...
Prije 10 min0
Mini market
VILE, APARTMANI, SKUPOCJENI AUTOMOBILI, MILIONI NA TAJNIM RAČUNIMA: Bivši ministar Nenad Nešić među 120 političara koji nisu...
Prije 26 min0
Kultura
ODLAZAK LEGENDARNE GLUMICE: Preminula zvijezda serija "Izgubljeni u svemiru" i "Lassie"...
Prije 32 min0
Vijesti
NOVA DRAMA U REPUBLICI SRPSKOJ: Ljekari masovno odlaze -"Idu tezgariti u Federaciju..."
Prije 41 min0
Gastro
NAPRAVITE "KALTER HUND": Za ovaj njemački klasik ne trebaju vam ni mikser ni rerna, a svi koji ga probaju pitat će...
24. Okt. 20250
Gastro
NAPRAVITE KUGLICE S CIMETOM: U zatvorenoj posudi mnogu stajati i čitavu sedmicu, ali toliko su ukusne da će..
23. Okt. 20250
Gastro
TAKO SU SE SLADILI NAŠI STARI: Na brzinu napravite desert o kojem ukućani dugo pričati...
25. Okt. 20250
Gastro
NA NAŠ NAČIN: Danas za ručak pravimo piletinu u umaku od bijelog luka… (VIDEO)
24. Okt. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.