LIDERI POLITIČKIH PARTIJA IZ RS-a IZA ZATVORENIH VRATA ODLUČILI: Kreću u BLOKADU institucija Bosne i Hercegovine!

"Ne povlači se niko, ali nema uslova za rad u Vijeću ministara, Predsjedništvu BiH i Parlamentarnoj skupštini BiH", rekao je Čubrilović.

  • Vijesti

  • 26. Jul. 2021  27. Jul. 2021

  • 49

Nedeljko Čubrilović predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske nakon sastanka lidera parlamentarnih političkih partija iz Republike Srpske rekao je da ne postoje uslovi za rad srpskih predstavnika u institucijama BiH, javlja televizija N1.

Jedan od zaključaka sastanka je da se u proceduru biti upućene izmjene dva zakona.

"Ne povlači se niko ali nema uslova za rad u Vijeću ministara, Predsjedništvu BiH I Parlamentarnoj skupštini BiH", rekao je Čubrilović.

Branislav Borenović, lider PDP-a, rekao je da to znači da neće biti donošene odluke u tim institucijama do daljeg, odnosno dok se ne riješi pitanje nametnutog zakona.

Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, rekao je da su svi saglasni da se više nikada neće prihvatiti bilo koja odluka visokog predstavnika.

Milorad Dodik, lider SNSD-a, rekao je da se odluka Incka odbacuje kao ništavna i da srpski predstavnici u institucijama BIH neće učestvovati u odlučivanju.

Takođe, dogovoreno je da se na sjednici NSRS koja će biti u petak nađu izmjene dva zakona te da će ta sjednica biti zatvorena za javnost.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 49

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...