MRAČNA HISTORIJA KOMPANIJE: Autobus "Deva Toursa" prije 10 godina učestvovao u nesreći u kojoj je stradala cijela porodica

Mediji na Kosovu podsjećaju na tragičnu priču porodice Thaci koja je prije tačno deset godina, 25. jula 2011., na isti datum kada se dogodila stravična nesreća pored Slavonskog Broda u kojoj je poginulo deset državljana Kosova, stradala u saobraćajnoj nesreći u selu Lugbunar u Đakovici.

  • Jeste li znali

  • 26. Jul. 2021  27. Jul. 2021

  • 0

Petoročlana porodica, David Thaci, njegova supruga Tone Thaci, kao i njihove dvije kćerke i kćerka Davidovog brata, Emanuela, Magdalena i Doruntina Thacipoginuli su u nesreći kada je u njih udario autobus.

Bila je to jedna od najvećih tragedija na putu na Kosovu u kojoj je praktički nestala cijela jedna porodica, a povrijeđene su još dvije osobe, Anton Thacii Marte Thaci.

Ono što je zanimljivo i zbog čega je portal Sinjali podsjetio na ovu tragediju je činjenica da je u toj nesreći takođe bio uključen autobus Deva Toursa, iste agencije u čijem autobusu je poginulo deset ljudi kod Slavonskog Broda u nedjelju.

Nesreća 2011. godine dogodila se jer je autobus Deva Toursa napustio traku i udario u automobil u kojem je putovala porodica Thaci.

Reporteri portala Sinjali kontaktirali su Froka Thacija, brata preminulog Davida Thacija, koji je potvrdio da je autobus koji je učestvovao u nesreći 2011. pripadao kompaniji Deva Tours.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...