BEĆIROVIĆ PORUČIO DODIKU: “Milorade, ako ne želiš živjeti u BiH, pakuj kofere i uputi se na granicu!”

Denis Bećirović, potpredsjednik SDP-a, danas je na svom zvaničnom Facebooku odgovorio predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku.

  • Politika

  • 26. Jul. 2021  27. Jul. 2021

  • 0

Denis Bećirović, potpredsjednik SDP-a danas je na svom zvaničnom Facebooku odgovorio predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku.

“Milorad Dodik: Nećemo živjeti u zemlji u kojoj neko može proglasiti zakon. Ništa više nećemo prihvatiti ni od jednog visokog predstavnika.

Odgovor Denisa Bećirovića: Milorade, stalno se pozivaš na izvorni Dejton i zato bi morao znati da je uloga visokog predstavnika jasno definirana u Aneksu 10. Dejtonskog mirovnog sporazuma. Dejton nije švedski stol da uzimaš i odbacuješ šta hoćeš i kad hoćeš.

Ako ti se ne sviđa država Bosna i Hercegovina pakuj kofere, uputi se na prvi granični prijelaz države Bosne i Hercegovine i odlazi tamo gdje misliš da će ti biti bolje. Oslobodi građane i narode Bosne i Hercegovine svoje pogubne politike koja nikome i nigdje nije ništa dobro donijela. Milorade, slobododno idi iz Bosne i Hercegovine, široko ti polje!

Iz Bosne možeš ići, ali iz ove države nećeš ponijeti nijedan kvadratni metar njene internacionalno priznate i nedjeljive državne teritorije. Na kraju, upamti dobro Milorade, Bosne je bilo i može biti i bez entiteta, a entiteti mogu postojati samo kao administrativno-teritorijalne jedinice unutar države Bosne i Hercegovine ili ih neće nikako ni biti”, stoji u objavi Bećirovića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...