HOĆEŠ, NEĆEŠ, NE MORAŠ: Loša vijest za Dodika, Predsjedništvo BiH može...

Danas je Milorad Dodik, po treći put u posljednjih nekoliko godina, zaprijetio blokadom rada državnih institucija. Za razliku od prethodnih najava, ovaj put ima i podršku opozicionih partija. 

  • Politika

  • 26. Jul. 2021  27. Jul. 2021

  • 7

Lideri svih srpskih političkih partija su na današnjoj pres-konferenciji poručili da u institucijama BIH, odnosno Predsjedništvu, Savjetu ministara i Parlamentu BIH neće odlučivati.  

No, sada je osnovno pitanje šta to u praksi može značiti.  

Prema pisanju portala "Istraga.ba", Predsjedništvo BiH može funkcionirati i bez Milorada Dodika.  

"Prema Poslovniku o radu Predsjedništva BiH, dovoljno je da sjednici prisustvuju dva člana, u ovom slučaju predsjedavajući Željko Komšić, koji zakazuje sjednice, i bošnjački član Šefik Džaferović", stoji u objavi na Twitteru.  

Drugim riječima, barem kada je u pitanju Milorad Dodik kao član Predsjedništva BiH, ova prijetnja će samo to i ostati.  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...