ADVOKAT GORDANE TADIĆ: Izetbegović vrši pritisak na rad VSTV-a

"To što je Izetbegović iznio, dato je u pragmatične političke svrhe i navodi koje je iznio, nisu tačni", kazao je Vlado Adamović.

  • Društvo

  • 27. Jul. 2021  27. Jul. 2021

  • 2

Vlado Adamović, advokat Gordane Tadić, komentarisao je izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića o smjeni glavne tužiteljice Gordane Tadić.

Adamović je kazao da izjava Izetbegovića "predstavlja pritisak na rad Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV)", a posebno na "Drugostepenu disciplinsku komisiju", koja, pojašnjava, treba da se očituje o odluci Prvostepene disciplinske komisije, na koju je najavio žalbu.

Podsjetimo, Bakir Izetbegović je, komentarišući smjenu Gordne Tadić, rekao da je imao primjedbu na njen rad i da se "vidi iz aviona da se to Tužilaštvo bavilo isključivo Bošnjacima".

- To što je Izetbegović iznio, dato je u pragmatične političke svrhe i navodi koje je iznio, nisu tačni - izjavio je Adamović za Srnu.

Dodao je da im je dostavljena odluka Prvostepene disciplinske komisije i da će se žaliti na tu odluku.

- Po meni je obrazloženje suprotno izreci i žalićemo se - poručio je Adamović, piše "Oslobođenje".

Podsjetimo, Gordana Tadić razriješena je dužnosti glavne tužiteljice Tužilaštva BiH i ostat će samo državna tužiteljica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...