"SB" ZABILJEŽILA: Bakir Izetbegović primio delegaciju Saudijske Arabije koju predvodi ministar Al-Sheikh, pogledajte detalje... (FOTO)

Fotoreporter "Slobodne Bosne" bio je na licu mjesta, pogledajte detalje u fotogaleriji.

  • Vijesti

  • 27. Jul. 2021  27. Jul. 2021

  • 4

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas delegaciju Kraljevine Saudijske Arabije, koju je predvodio ministar za islamska pitanja, dawe i upute Kraljevine Saudijske Arabije Abdullatif bin Abdulaziz Al-Sheikh.

Na sastanku je istaknuto da su odnosi Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije dobri i prijateljski te da postoji obostrani interes da se takvi odnosi očuvaju i dalje unapređuju.

Ministar Al-Sheikh je, prenoseći pozdrave saudijskog kralja Salmana bin Abdulaziza Al Sauda i princa Mohammeda bin Salmana, pohvalio napredak koji je Bosna i Hercegovina ostvarila u proteklom periodu. Posebno je istaknuo značaj pomirenja u Bosni i Hercegovini, kao i privredne potencijale i postojanje interesa među investitorima iz Kraljevine Saudijske Arabije za korištenje tih potencijala i razvijanje ekonomske saradnje, piše Fena.

Konstatirano je da je u posljednjim godinama primjetan povećan broj turista iz Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini te da postoje pretpostavke za daljnje unapređenje saradnje u oblasti turizma.

Izetbegović je zahvalio Kraljevini Saudijskoj Arabiji na podršci koju je u proteklom periodu pružala Bosni i Hercegovini i zamolio ministra Al-Sheikha da prenese pozdrave i selame kralju Salmanu bin Abdulazizu Al-Saudu i princu Mohammedu bin Salmanu, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Fotoreporter "Slobodne Bosne" bio je na licu mjesta, pogledajte detalje u fotogaleriji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...