ŽESTOK OKRŠAJ NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Mektić začepio usta Tegeltiji!

Lideri srpskih stranaka složno su jučer nakon sastanka istaknuli da neće učestvovati u daljnjem radu institucija BiH. To je bio odgovor na donošenje dopuna Krivičnog zakona BiH od visokog predstavnika Valentina Inzka.

  • Mini market

  • 27. Jul. 2021  28. Jul. 2021

  • 2

No, danas je stigla vijest da je Milorad Dodik potvrdio dolazak u Sarajevo na sastanak sa novim visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom, za koja je izjavio da ga smatra "nelegalnim".

Ovakav rasplet događaja izazvao je burne rasprave na društvenim mrežama. Tako se među prvima oglasio Milan Tegeltija, savjetnik člana Predsejdništva BiH Milorada Dodika

"Ako neko bude tražio izgovor da napusti zajednički nastup, brzo će ga naći. Očekivati je puno rovarenja i podvala u cilju rušenja zajedničkog nastup stranaka iz RS po pitanju ove situacije", napisao je Telegltija.

Na ovaj tvit brzo je reagovao državni poslanik Dragan Mektić. 

"Pa Dodik je već potvrdio da dolazi na sastanak sa novim visokim predstavnikom 3. avgusta u zgradi Predsjedništva BiH. Kasno pališ. Znači više dogovor ne važi", odgovorio je Mektić. 

No, odgovor Mektića izazvao je novu reakciju Tegeltije koji je Mektiću poručio da dogovora lidera srpskih stranaka ne bi ni bilo da se njega pitalo. 

"Dragane ja znam da dogovora ne bi ni bilo da se tebe pitalo. A ti me demantuj ako sam pogriješio. Ako već imaš taj stav da ga nije trebalo ni biti, onda je logično da ćeš insistirati na razvaljivanju dogovora", reagovao je Tegeltija.  

No, Mektić je ostao uporan i ponovio je raniji stav.

"Milane, Dodik ga razvaljuje, već je potvrdio sastanak, demantuj me ako nije tako", napisao je Mektić.   

  

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...