NIKO NE MOŽE DA VJERUJE, RTS SE OKRENUO PROTIV VUČIĆA: Evo kako su ismijali predsjednika Srbije

Danas je, čini se, došlo do daška slobode na Javnom servisu.

  • Regija

  • 27. Jul. 2021  28. Jul. 2021

  • 0

Da su sve televizije sa nacionalnom frekvencijom pod kontrolom Aleksandra Vučića, nije ništa novo. Informativni program TV kanala, uključujući tu i RTS, vrti se oko lika i djela predsjednika Srbije, međutim danas je, čini se, došlo do daška slobode na Javnom servisu, budući da je sportska redakcija napravila šalu na račun naprednjačkog lidera, piše portal Direktno.rs.

Jer, novinar Radio-televizije Srbije je, dok je gledaocima približavao surfovanje, pomenuo novi talas, ali i dodao:

"Ne mislim na ovaj novi talas", naveo je on, kada se na malim ekranima pojavila slika "Idola", a u pozadini je išla pesma "Niko, niko kao ja".

Međutim, nije ta slika bila uobičajena, već je na glavu jednog od članova "Idola" nalijepljen lik Aleksandra Vučića. I to, ni manje ni više, nego pored Nebojše Krstića, takozvanog marketinškog stručnjaka.

Sve to izazvalo je urnebesne reakcije na Twitteru. Među prvima se oglasila Dragana Rakić, potpredsjednica Demokratske stranke.

"Počeli i ovi sa RTS Sport da se zezaju sa Vučićem. Usred emisije o Olimpijskim igrama namontirali Vučićevu glavu na tijelo jednog od članova grupe idoli", navela je ona na ovoj društvenoj mreži.

Oglasio se i Srđan Milivojević, član Glavnog odbora Demokratske stranke...

"Pa, on je GOTOV! Bije i RTS", istakao je Milivojević.

I to nije bila jedina reakcija...

"Stavili ga pored Krla...", napisao je korisnik pod imenom Budo sine, skoči po pivo.

"Ako se nervirao zbog VČĆPDR, zbog ovoga će da odlijepi", smatra Petar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...