ADVOKAT BRANKO LUKIĆ NE KRIJE OGORČENJE: "Pokušaj Inzka i Zapada da proguraju nametnuti zakon ne može da prođe u Republici Srpskoj…"

"...a to ne prihvataju ni u Srbiji."

  • Mini market

  • 28. Jul. 2021  28. Jul. 2021

  • 2

Advokat Branko Lukić smatra da pokušaj odlazećeg visokog predstavnika Valentina Inzka i Zapada da proguraju nametnuti Zakon o zabrani negiranja genocida ne može da prođe u Republici Srpskoj, koja će se izboriti za svoja prava.

Komentarišući stanje u BiH nakon Inzkove nametnute odluke, Lukić je za TV Prva ukazao da "ovakva gruba zloupotreba međunarodnih institucija protiv srpskog naroda u BiH može da izazove tektonske poremećaje s nesagledivim posledicama".

"Sve karte su na stolu. Lider SDA Bakir Izetbegović je rekao da se nada da će,posle ove Inzkove odluke, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik prestati da govori o otcjepljenju. Međutim, Inzkova odluka baš izaziva da o tome ponovo počne da se govori",  ocijenio je Lukić.

On kaže da je siguran da će Republika Srpska institucionalno uspješno odgovoriti na izazov u kojem se našla.

"Peticija za ukidanje Inzkovog nametnutog zakona potpisuje se i u Beogradu bez obzira na pretnje procesuiranjem i kaznama. FBiH, odnosno BiH, morala bi da napravi mnogo velike zatvore da procesuira sve ljude koji su protiv ovoga što nam se nameće",  istaknuo je Lukić.

Prema njegovoj ocjeni, pokušaj Inzka i Zapada da proguraju nametnuti zakon ne može da prođe u Republici Srpskoj, a to se ne prihvata ni u Srbiji.

"Narod je ujedinjen i političari su ujedinjeni. No pasaran", poručuje Lukić, prenosi RTRS.

On je istaknuo da i posljednja nametnuta Inzkova odluka pokazuje da atmosferu u BiH truju stranci.

"Uvjeren sam da bi se narodi u BiH mnogo ranije pomirili, izmirili i oprostili jedni drugima da nije zapadnih mešetara, kojima je jedan od glavnih zadataka da podgrevaju nestabilnu situaciju u BiH", rekao je Lukić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...