UVIJEK SPREMNI: Hoće li doći do novog udara na džepove građana?

Cijena nafte na američkom tržištu porasla je za 33 centa, na 71,98 dolara.

  • Ekonomija

  • 28. Jul. 2021  29. Jul. 2021

  • 0

Cijene nafte porasle su u srijedu na međunarodnim tržištima prema 75 dolara za barel, uoči izvještaja od kojeg se očekuje da će pokazati pad američkih zaliha iznad očekivanja.

Na londonskom tržištu cijena je u odnosu na prethodno zatvaranje porasla za 23 centa i iznosila 74.71 dolar.

Na američkom tržištu porasla je za 33 centa, na 71.98 dolara.

Američke zalihe sirove nafte pale su iznad procjena analitičara za 4.7 miliona barela, doznaje Reuters iz dva tržišna izvora, koja se pozivaju na podatke Američkog instituta za naftu. Službeni podaci američke vlade bit će objavljeni kasnije.

Cijene nafte porasle su u ovoj godini za 44 posto, uz potporu oporavka potražnje i smanjenja ponude Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEC) i njihovih saveznika, poznatijih kao OPEC+.

OPEC+ je od kolovoza pristao povećati opskrbu za 400 hiljada barela dnevno i dodatno smanjiti prošlogodišnje rekordne rezove, ali neki analitičari smatraju da to neće biti dovoljno, jer očekuju povratak potražnje u ovoj godini, prenosi Hayat.ba.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...