UOZBILJIMO SE: Ova država odgodila je ponovno otvaranje ekonomije zbog delta varijante koronavirusa

Vlada je u aprilu pokrenula plan od četiri koraka za postepeno ukidanje većine pandemijskih restrikcija, a prva tri od tih koraka završila je sredinom juna.

  • Ekonomija

  • 28. Jul. 2021  29. Jul. 2021

  • 0

Norveška je u srijedu odgodila po drugi put planirani završni korak u ponovnom otvaranju svoje ekonomije zbog nastavka širenja delta varijante Covida-19, saopćila je Vlada, prenosi Fena.

"Nova procjena bit će donesena sredinom augusta", rekao je ministar zdravstva Bent Hoeie na konferenciji za novinare.

Mjere uključuju barove i restorane u kojima su ograničavaju okupljanja i način pružanja usluge, javlja Reuters.

Vlada je u aprilu pokrenula plan od četiri koraka za postepeno ukidanje većine pandemijskih restrikcija, a prva tri od tih koraka završila je sredinom juna.

Premijerka Erna Solberg je 5. jula rekla da bi četvrti korak mogao doći najkasnije krajem jula ili početkom augusta zbog zabrinutosti zbog varijante Delta koronavirusa.

Prema Norveškom institutu za javno zdravlje, oko 80 posto odraslih u Norveškoj primilo je prvu dozu vakcine protiv Covida-19, a 41 posto odraslih je potpuno vakcinisano.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...