OGLASIO SE NOVINAR RTRS-a OSUMNJIČEN ZA NEGIRANJE GENOCIDA: Poslao je sramnu poruku...

Đuričić nije iznenađen postupkom Ćamila Durakovića.

  • Vijesti

  • 28. Jul. 2021  29. Jul. 2021

  • 5

Novinar RTRS-a Branimir Đuričić oglasio se nakon što je danas predsjednik Skupštine Općine Srebrenica Ćamil Duraković Tužilaštvu Bosne i Hercegovine podnio krivičnu prijavu protiv njega, zbog negiranja genocida u Srebrenici.

U objavi koju je napisao na svom Twitter nalogu djelovao je krajnje iznenađen oviakvim postupkom, bez obizra što je izmjena u Krivičnom zakonu BiH kojom se kažnjava svako negiranje genocida stupilo danas na snagu.

"Počelo je. Kako saznajem protiv mene je već podnesena krivična prijava zbog stavova izrečenih na Twitteru", napisao je Đuričić.

"Od danas je i formalno na snazi Zakon o negiranju genocida u Srebrenici. Kazna zatvora do pet godina zatvora. Uz iskreno uvažavanje bošnjačkih stradalnika u Srebrenici, kao potomak žrtava istinskog, jasenovačkog genocida i borac za slobodu izražavanja kažem u Srebrenici nije bilo genocida", napisao je Đuričić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...