SVE ĆU DA VAS TUŽIM: Slavna glumica Scarlett Johansson digla tužbu zbog gubitka od 50 miliona dolara...

Strategija dvostrukog emitiranja smanjila je glumicin honorar, kako navodi u tužbi podnesenoj Višem sudu u Los Angelesu.

  • Show

  • 30. Jul. 2021  30. Jul. 2021

  • 0

Scarlett Johansson, zvijezda "Marvelovog" filma o superjunakinji "Black Widow", tužila je u četvrtak "Walt Disney Co" tvrdeći da je kompanija prekršila njen ugovor kada je film pustila na streaming platformu u isto vrijeme kada se film počeo emitirati u kinima te da je zato izgubila 50 miliona dolara zarade.

Strategija dvostrukog emitiranja smanjila je glumicin honorar, kako navodi u tužbi podnesenoj Višem sudu u Los Angelesu.

"Crna udovica" u kinima se počela prikazivati 9. jula i naplaćuje se 30 dolara na streamingu Disney+.

"Disney" je tokom pandemije koronavirusa testirao dvostruki plan prikazivanja za neke filmove, dok kompanija pokušava pojačati svoju uslugu na internetskoj videoplatformi.

Johansson u tužbi tvrdi da je "Disney" želio usmjeriti publiku prema Disney+, "gdje bi mogao zadržati prihode za sebe uz istodobno povećanje baze pretplatnika Disney+, što je dokazan način za povećanje cijene dionica 'Disneyja'", objašnjava se.

"Drugo, 'Disney' je želio bitno obezvrijediti sporazum gospođe Johansson i time zaraditi", navodi se u tužbi.

Film "Crna udovica" postavio je rekord zarade u kinima za period pandemije koronavirusa zaradivši prvog vikenda prikazivanja 218 miliona dolara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...