“OBRAZ UZ OBRAZ”: Milena Dravić i Dragan Nikolić dobijaju trg u...

Tokom jeseni bit će raspisan konkurs za umjetničku skulpturu “Obraz uz obraz”, nazvanu po kultnoj televizijskoj emisiji koju su vodili glumački i bračni par.

  • Kultura

  • 30. Jul. 2021  30. Jul. 2021

  • 0

Skupštini grada Beograda upućena je inicijativa da se javna površina između Mileševske i ulice Cara Nikolaja, koja se trenutno rekonstruiše, nazove trgom Milene i Gage, po glumcima Mileni Dravić i Draganu Nikoliću.

Inicijativu je podnio zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, a odluka će biti donesena na sjednici Skupštine grada 30. augusta.

"Milena i Dragan, kao vječni simboli divnog i kulturnog Beograda, zaslužuju naše vječno pamćenje i poštovanje", rekao je Vesić u jutarnjem programu "Studija B”.

On je naveo da će trg biti završen 17. septembra, a da će tokom jeseni biti raspisan konkurs za umjetničku skulpturu “Obraz uz obraz”, nazvanu po kultnoj televizijskoj emisiji koju su vodili glumački i bračni par Milena Dravić i Dragan Nikolić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...