STEVANDIĆ SIGURNIJI NEGO IKAD: "Pobijedili smo Inzka, moramo OSTATI ČVRSTI"

Jako velika podrška za ove naše poteze je i u Srbiji i šire. Svi razumiju da se borimo za demokratska prava i da je ono što radimo u duhu evropskog zakonodavstva i demokratskih tradicija – rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci.

  • Društvo

  • 31. Jul. 2021  

  • 8

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas da politički predstavnici imaju evidentnu, veliku i neviđenu podršku naroda nakon što su zajednički u Narodnoj skupštini usvojili Zakon o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske i Zakon o neprimjenjivanju odluke visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka.

Jako velika podrška za ove naše poteze je i u Srbiji i šire. Svi razumiju da se borimo za demokratska prava i da je ono što radimo u duhu evropskog zakonodavstva i demokratskih tradicija – rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci.

On je dodao da se srpski političari, nakon nametnute Inzkove odluke, bore protiv zabrane ljudima da slobodno govore, te pokušaja da ti ljudi budu zatvarani.

– Potpuno smo sigurni da smo pobijedili Inzka i sada moramo ostati čvrsti da to verifikujemo. Glas naroda je glas Boga i odlično znamo šta naš narod misli. Nikad nismo imali veću podršku u tom smislu – rekao je Stevandić.

On je naglasio da ovo nisu “devedesete” već 2021. godina u kojoj je sloboda govora osnovno ljudsko načelo koje niko ne smije da ugrozi, piše SRNA.

– Cijeli slobodni svijet će stati iza nas – poručio je Stevandić.

Narodna skupštine Republike Srpske juče je na posebnoj sjednici u Banjaluci po hitnom postupku usvojila Zakon o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske i Zakon o neprimjenjivanju odluke visokog predstavnika.

Inzko, koji je nedavno podnio ostavku, nametnuo je dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava “negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...