DA SE NAJEŽIŠ: Tuka se emotivno "slomio" nakon utrke i pao na stazu, a onda je prišao Marokanac i oduševio potezom... (VIDEO)

- Ulazak u finale poklanjam svim Bosancima i Hercegovcima, kao i ljubiteljima sporta. Što se tiče utrke, bio sam u "grupi smrti", pripremio sam se za to i ništa nisam prepuštao slučaju. Išao sam na sve ili ništa - bez kalkulacija. Ili da prođem ili ne prođem, jer sam želio da budem među prva dva i da uđem u historijsko finale - kazao je Tuka, koji je najavio da se sada potpuno fokusira na finalnu utrku u srijedu.

  • Sport

  • 01. Avg. 2021  02. Avg. 2021

  • 0

Tuka je u trećoj polufinalnoj utrci na 800 metara osvojio drugo mjesto s vremenom 1:44.53 i tako se plasirao u veliko finale.

Prvo mjesto u Tukinoj grupi pripalo je Kenijcu Rotichu Fergusonu Cheuruiyotu koji je kroz cilj prošao s vremenom 1:44.04. 

Koliko je Amelu Tuki značio plasman u finale, najbolje je pokazala njegova proslava nakon trke kada se prepustio emocijama i pao na tartan stazu. 

Sjajan potez uradio je Marokanac Nabil Oussama koji je potapšao Amela po leđima i na određen način mu pokušao pružiti podršku i staviti do znanja da ga razumije.

"Šta reći nakon ova dva dana, nervoze i pritiska. Zaista je teško naći prave riječe da opišem trenutno stanje. Želim se od srca zahvaliti na velikoj podršci.. Presretan sam i preponosan što sam svoju zemlju uveo u finale Olimpijskih igara. To je neopisiv osjećaj sreće i zadovoljstva", kazao je Tuka, dodavši:

"Teško je u ovome trenutku govoriti. Hvala vam svima na podršci, radujte se i veselite. Ulazak u finale poklanjam svim Bosancima i Hercegovcima, kao i ljubiteljima sporta. Što se tiče utrke, bio sam u "grupi smrti", pripremio sam se za to i ništa nisam prepuštao slučaju. Išao sam na sve ili ništa - bez kalkulacija. Ili da prođem ili ne prođem, jer sam želio da budem među prva dva i da uđem u historijsko finale", kazao je Tuka, koji je najavio da se sada potpuno fokusira na finalnu utrku u srijedu.

Podsjetimo, osim Tuke, u finale su se plasirali Gabriel Tual (Francuska), Patryk Dobek (Poljska), Emmanuel Kipkurui Korir (Kenija), Clayton Murphy (SAD), Ferguson Cheruiyot Rotich (Kenija), Adrian Ben (Španija), Peter Bol (Australija) i Nijel Amos (Bocvana).

   

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...