BIVŠI POTPREDSJEDNIK PARTIZANA IZNIO TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN VUČIĆA: "On čini sve da pomogne Velji Nevolji"

On je time reagovao na najavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da će danas podnijeti krivičnu prijavu protiv sebe zbog navoda u slučaju Veljka Belivuka, datu u sinoćnjem gostovanju na RTS-u, a “samoprijavljivanje“ je potom u saopćenju najavio i Vulin.

  • Regija

  • 02. Avg. 2021  03. Avg. 2021

  • 1

"Zašto bi Aleksandar Vučić podnosio krivičnu prijavu protiv sebe, kada sam ja još 9. marta podnio dvije krivične prijave protiv njega i protiv ministra policije Aleksandra Vulina, a u vezi slučaja Belivuk", pita se profesor prava Vladimir Vuletić, osnivač pokreta “Crno na bijelo” i bivši potpredsjednik FK Partizan.

On je time reagovao na najavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da će danas podnijeti krivičnu prijavu protiv sebe zbog navoda u slučaju Veljka Belivuka, datu u sinoćnom gostovanju na RTS-u, a “samoprijavljivanje “ je potom u saopćenju najavio i Vulin.

Vučić je rekao da će to biti njihov odgovor na navode u medijima koji optužuju njega i Vulina za saradnju sa navodnim kriminalnim klanom. Kako je pojasnio, prijavu će u njegovo i Vulinovo ime podnijeti neko od njihovih saradnika.

Upitan o sadržaju krivičnih prijava podnijetih protiv Vučića i Vulina, naš sagovornik navodi da ih ima po dvije i da se tiču upravo slučaja Belivuk, te da je sinoćna predstava bila nepotrebna.

"Prvu krivičnu prijavu protiv oba AV (Vučića i Vulina) podnio sam za zloupotrebu službenog položaja na konferenciji za medije od 6. marta na kojoj su konsekutivno, istovremeno putem 13 TV kanala od koji pet sa nacionalnom frekvencijom, umišljeno, i to pred prisutnim tužiocem, kompromitovali dokaze iz istrage javno ih objavivši na televiziji, što je krivično djelo. To su tada učinili prvi put, u nizu povrata u ponavljanju ovog krivičnog djela do danas", ukazuje Vuletić za Danas.

On dodaje da uporno ponavljanje istog krivičnog djela “od strane samo ta ista dva lica”, može da objasni jedino kao njihovu namjeru da sve učine kako bi pomogli optuženima.

"Znatno prije početka suđenja izlaze sa najupečatljivijim dokazima tužilastva, drastično im umanjujići efekat i vrijednost, i istovremeno dajući optuženima neuporedivo više vremena u pripremi odbrane", ističe naš sagovornik.

Vuletić napominje da će u “povraćenoj pravnoj državi” nezavisnih i slobodnih institucija, ovo biti predmet posebne istrage tužilaštva.

"Druga krivična prijava je protiv oba AV ali i NN lica iz Vlade Srbije i određenih njoj bliskih štampanih i elektronskih medija za neovlašteno javno raspolaganje sudskim spisima, dokazima iz istrage i odavanje službene tajne. Na sve ovo tužilaštvo do danas ćuti", podvlači Vuletić.

Što se tiče “lažnog samoprijavljivanja”, dodaje, to je posebno krivično djelo “i tu su povratnici: prvi put su posegli za time u slučaju Jovanjica”.

"Dva višestruka povratnička delinkventa, za sada samo nedovoljno jasne dubine povezanosti sa klanom Belivuk", zaključuje Vuletić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...