"ON JE NEOČETNIK, SLAVI…": Novi skandal trese Crnu Goru, u glavnoj ulozi predsjednik...

Aleksandar Saša Zeković iz Građanske inicijative “21. maj” ističe da se osoba koja pripada politici čija su uvjerenja inspirirana ili podsjećaju na četništvo, smatra i da je neočetnik.

  • Regija

  • 03. Avg. 2021  03. Avg. 2021

  • 0

Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević, kome vlasnik imanja Dragan Nikčević jučer nije dozvolio da prođe do deponije Mislov do, jer pjeva četničke pjesme i veliča Dražu Mihailovića, pokušao je da objasni Nikšićaninu da on ne može biti četnik,jer je mnogo kasnije rođen.

No, Aleksandar Saša Zeković iz Građanske inicijative “21. maj” ističe da se osoba koja pripada politici čija su uvjerenja inspirirana ili podsjećaju na četništvo, smatra i da je neočetnik.

“Kada postoje brojne fotografije/snimci koji ukazuju da je neko poštovalac Ravnogorskog pokreta/Draže Mihailovića, onda ima i osnova da se posmatra kao desničarski ekstremista i neočetnik. Zabrinjavajuće je kada neočetnici stupaju na javnu funkciju i tako dobijaju društvenu moć”, naveo je Zeković na Twitteru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...