VUČIĆ NAJAVIO PORAZ SRBIJE: "Ipak, za Rezoluciju neće glasati naši prijatelji Kina, Bahrein, Emirati, Slovačka, Mađarska, Kipar...!"

Vučić je kazao da se veliki pritisak vrši na islamske zemlje od strane Berlina, Washingtona i Londona.

  • Regija

  • 17. Maj 2024  

  • 8

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je sinoć u emisiji  "Četvrtkom u 9" na RTS-u, te je između ostalog, govorio o predstojećoj raspravi i glasanju o Rezoluciji o Srebrenici.

Vučić je kazao da se veliki pritisak vrši na islamske zemlje od strane Berlina, Washingtona i Londona.

"Oni će formalno da pobede, ali mislim da će svaki Srbin ponosno da se oseća. I večeras smo se borili i dobili potvrdu da će neki biti uzdržani. Dakle svi oni koji ne uđu u salu ili kako se to kolokvijalno kaže 'budu u toaletu' su oni koji nisu hteli da glasaju za Rezoluciju. Veliki pritisak vrše i na islamske zemlje, naši protivnici su Berlin, Washington, London.

Mađarska će sigurno glasati protiv, siguran sam da Slovačka neće glasati za. Siguran sam da moj prijatelj sa Kipra neće glasati za, i moji prijatelji lični i ove zemlje, iz Emirata i Bahreina neće glasati za. Razgovarao sam sa predsednikom Kine lično i on je meni ukazao koliko mu je odvratno šta rade protiv Srbije i beskrajno mu hvala na tome. To je fantastično odgovoran i ozbiljan čovek i video koliko mu smeta to što rade Srbiji. Radimo sa svima, sve što možemo radimo, ali mi smo mala Srbija ne zaboravite. Za dve zemlje smo postigli važan rezultat večeras.

Dakle, sve što možemo radimo. Ali mi smo mala Srbija. Berlin-London-Washington, ali suviše smo mali da se suprotstavljamo. Ali ćemo se suprotstaviti. Insistirao sam da se borimo zato što smo naučili da stalno budemo udarani, da gubimo, a da se pravimo da se to nije dogodilo. Ako školarcu od 12 godina, dođe baraba pa ga tuče, a čega to ima da se stidi dečak od 12 godina, zašto bi to krio od drugara i roditelja? Lažu nas sve vreme, to je najmanje što ću im u liće reci. Šta god neko danas govorio, lažu sve vreme. Kažu nema kolektivne krivice, krivica je individualna. Koga to Srbije nije isporučila, sve je isporučila. Sve što ste mogli da uradite, uradili ste. Što lažete da je u pitanju individualna odgovornost? Ja ne kiptim od besa, nego od časti i ponosa. To je razlika među nama. Ušao sam u ring protiv nekoga ko je teži, znajući da ću izgubiti ali ću se boriti. Srbi ne smeju da kažu da sa nečim nisu saglasni. Nego moraju da pognu glavu, da ćute i da trpe udarce po glavi. Treba da uvedemo udžbenike da u Jasenovcu su Srbi ubijali Hrvate, a ne Hrvati Srbe. I Nemci su bili samo nacisti, oni nisu bili Nemci. A samo su Srbi uvek Srbi. I u Sarajevu i dalje stoji srpski zločinci. Po celom gradu. Pa samo su Srbi zločinci. Uvek su samo Srbi zločinci. A ovde su ustaše, a ovde su nacisti, a ovamo su fašisti, a ovamo su ovi ali oni. Samo su Srbi uvek zločinci. Oni nemaju drugi cilj. Ništa drugo ih ne interesuje. Amo baš ništa drugo ih ne interesuje. I nemojte da se lažemo da postoji neki drugi cilj. Što stalo im do pijeteta? Što nisam lepo pognuo glavu 2015. godine kada sam otišao u Srebrenicu? Nije bio lep cvet koji sam položio. Šta sam uradio? Naš otpor će biti veoma jak. Podelili su svet, na stranu što su podigli tenzije u regionu. Oni ovo izazivaju uvek. Misle da samo Srbija nema pravo ništa da kaže", kazao je predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić.

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...