ZAVRŠEN PRETRES: Iz kuće Osmana Mehmedagića u Hrasnom...

Mehmedagiću je 2019. godine poništena diploma fakulteta u Banjoj Luci iz 2007. godine. On je potom dostavio dvije diplome – Američkog univerziteta i Pravnog fakulteta u Sarajevu.

  • Vijesti

  • 03. Avg. 2021  03. Avg. 2021

  • 2

Završen je pretres u kući direktora OSA-e Osmana Mehmedagića, u Posavskoj ulici u Sarajevu. Izvori bliski portalu N1 navode da se radi o uobičajenoj procesnoj situaciji te da nijedan predmet nije oduzet.

U toku su pretresi na još tri lokacije koje vrše pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a koji su povezani s istragom u ovom slučaju.

Podsjećamo, u junu ove godine u okviru predmeta koji se vodi zbog diplome koju je Američki univerzitet u Tuzli izdao direktoru OSA-e, policija je provela pretrese u Sarajevu i Tuzli.

Mehmedagiću je 2019. godine poništena diploma fakulteta u Banjoj Luci iz 2007. godine. On je potom dostavio dvije diplome – Američkog univerziteta i Pravnog fakulteta u Sarajevu.

Tužioce je zainteresovao podatak da Mehmedagić ranije u svojoj biografiji nije navodio diplomu Američkog univerziteta iz 2013. godine, nakon čega je državno Tužilaštvo pokrenulo istragu, piše N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...