BRITANSKI VODITELJ KRITIKOVAO COVID-STRUČNJAKE: "Ako umreš, umrijet ćeš"

Clarkson se zarazio malo prije Božića i mislio je da će umrijeti.

  • Svijet

  • 03. Avg. 2021  03. Avg. 2021

  • 0

Slavni britanski voditelj Jeremy Clarkson otvoreno je kritikovao odnos vlasti prema pandemiji koronavirusa.

"Kad je počelo, čitao sam o pandemijama i one obično traju četiri godine. Mislim da bi političari ponekad trebali reći tim komunistima u SAGE-u (naučnoj savjetodavnoj grupi za izvanredna stanja, Scientific Advisory Group for Emergencies) da se vrate u svoju kutiju. Svi idemo kroz život prekriženih prstiju i osmijeha na licu. Vidim da nas Boris Johnson ne želi ponovo zatvoriti. Ako će to biti četiri godine... Ko zna, moglo bi biti 40 godina", rekao je Clarkson.

Ili bi moglo biti zauvijek.

"Bude li to zauvijek, ako umreš - umrijet ćeš", naglasio je.

Bio je zaražen koronom, bojao se smrti

Podsjetimo, Clarkson se zarazio malo prije Božića te je mislio da će umrijeti.

"Četiri dana prije Božića probudio sam se usred noći i primijetio da su mi plahte mokre, a neprestano sam imao suhi kašalj. Doktor mi je jasno dao do znanja da ću se loše osjećati između pet i 14 dana i da će mi nakon toga ili biti bolje ili ću morati u bolnicu. Budući da imam preko 60 i debeo sam, a i zato što sam popušio pola miliona cigareta i imao dvostruku upalu pluća, mislio sam da ću umrijeti, sam, u plastičnom šatoru. Neću vam lagati, bilo je strašno. Sa svakom bolešću koju sam imao uvijek sam znao da će me spasiti ili lijek ili vrijeme, ali s Covidom morate ležati, sami, sa spoznajom da lijek ne dolazi i da je vrijeme vaš najgori neprijatelj", rekao je tada Clarkson.

Ove godine je proslavio 61. rođendan, piše Index.hr, a u nedavnom intervjuu izrazio je zabrinutost da bi mogao poći stopama mnogih prijatelja i članova porodice koji su preminuli u tim godinama.

"Svi koje znam su umrli u 61. godini. Moj otac, svi moji prijatelji, to je vrijeme kad se odlazi. Ako uspijem doživjeti 62., bit ću ovdje zauvijek. Kad mi je umro otac, mislio sam o njemu kao starom čovjeku, ali ja se ne osjećam tako", kazao je Clarkson.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...