NABAVKA VLADE FBiH: U petak stiže 500 hiljada kineskih vakcina "Sinopharm"

Ovo neslužbeno saznaje Federalna televizija, a pošiljka se odnosi na prve i jedine vakcine koje je Federacija nabavila direktnim pregovorima sa proizvođačem.

  • Društvo

  • 03. Avg. 2021  04. Avg. 2021

  • 0

Dugo najavljivana isporuka 500 hiljada kineskih vakcina koje je Vlada Federacije BiH kupila od Sinopharma trebala bi doći ovog petka.

Ovo neslužbeno saznaje Federalna televizija, a pošiljka se odnosi na prve i jedine vakcine koju je Federacija nabavila direktnim pregovorima sa proizvođačem.

Navode kako do kraja mjeseca se očekuje i isporuka 400.000 doza Pfizera.

U međuvremenu, u zemlji traje imunizacija stanovništva, uglavnom doniranim vakcinama. U dva najmnogoljudnija kantona, sarajevskom i tuzlanskom, bez najave je vakcinisano oko 25.000 ljudi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...