STRUČNJAK UPOZORAVA NA NEEFIKASNOST VAKCINE: Puca imunitet starijih koji su primili Sinopharm

"Moja preporuka je da oni koji su primili Sinopharm, naročito oni stariji od 50 godina, promijene vakcinu i prime Pfizer", savjetuje Janković.

  • Regija

  • 31. Avg. 2021  

  • 1

"Puca imunitet kod starijih ljudi koji su primili Sinofarm na početku vakcinacije u Srbiji i oni hitno moraju da se ponovo vakcinišu. Potrebno je da se zaštite, da što manje cirkulišu dok ne prime tu treću dozu", poručuje zamjenik direktora kliničkog centra u Nišu Radmilo Janković.

"Moja preporuka je da oni koji su primili Sinopharm, naročito oni stariji od 50 godina, promijene vakcinu i prime Pfizer", savjetuje Janković.

Ipak, dodaje i da je svaka kombinacija vakcina bezbjedna.

U bolnici u Kruševcu oko 70 posto nevakcinisanih i dosta mladih sa teškim kliničkim slikama.

"Problem je i u tome što zaražavaju starije, one koji su vakcinu primili na samom početku procesa imunizacije u Srbiji", kaže Janković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...