NIJE DOBRO: U BiH broj novozaraženih koronom nakon dugo vremena trocifren

Nakon što je izvršeno testiranje 2.345 uzoraka na koronavirus, registrovana su 124 novozaražena.

  • Vijesti

  • 04. Avg. 2021  04. Avg. 2021

  • 1

Epidemiološko stanje u BiH počelo je da se zakuhava. Nakon što su brojke nekoliko dana varirale unutar iste decimale, današnji presjek na nivou države bilježi veliki skok koji nagovještava jedan novi strašan epidemiološki period.

Nakon što je izvršeno testiranje 2.345 uzoraka na koronavirus, registrovana su 124 novozaražena. U entitetskim zavodima za javno zdravstvo i Brčko distriktu nije prijavljen nijedan smrtni slučaj.

Poređenja radi, jučer je prijavljeno 40 novozaraženih koronavirusom od 1.911 testiranih uzoraka i nijedan smrtni slučaj. U posljednja dva mjeseca ovo je najveći broj novozaraženih u jednom danu, a od kraja maja dnevni brojevi nikako nisu prelazili 100 zaraženih.

FEDERACIJA BiH

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1.946 uzoraka, od kojih je 96 pozitivno na koronavirus. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Unsko-sanskom i Posavskom.

Do sada je testirano ukupno 756.059 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 134.741 osobe.

U protekla 24 sata, u Federaciji BiH nije bilo prijavljenih smrtnih ishoda. Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 5.542.

U protekloj sedmici, u Federaciji BiH prvom dozom imunizovano je 36.078 osoba, dok je drugu dozu primilo 14.248 osoba. Do sada je u Federaciji BiH vakcinisano ukupno 244.996 osoba, od kojih je 142.713 primilo obje doze.

REPUBLIKA SRPSKA

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, izvršeno je testiranje 253 laboratorijska uzorka, a koronavirus je potvrđen kod 24 osobe.

BRČKO DISTRIKT BiH

U Brčko distriktu je u posljednja 24 sata testirano 146 uzoraka, od čega je na koronavirus pozitivno četvero.

Nema novih oporavljenih niti umrlih osoba, a trenutno je aktivno šest slučajeva zaraze.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...