ZVANIČNI ZAGREB NE ODUSTAJE: Plenković otkrio očekivanja od novog visokog predstavnika u BiH

Premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao je u srijedu da od novog visokog predstavnika za BiH Christiana Schmidta očekuje da radi za dobrobit svih te da Hrvati u BiH budu ravnopravni.

  • Regija

  • 04. Avg. 2021  05. Avg. 2021

  • 1

Odgovarajući na pitanje novinara u vatrogasnom zapovjedništvu u Divuljama, Plenković je kazao da je Christian Schmidt jako iskusan i ozbiljan njemački političar koji jako dobro poznaje situaciju u jugoistočnoj Europi. 

"Mislim da je razuman, da će tražiti kompromise, voditi računa o ravnopravnosti sva tri konstitutivna naroda u BiH, a osobito o pravima Hrvata kao najmalobrojnijem konstitutivnom narodu", kazao je, napomenuvši da mu je prije dvije godine u Berlinu uručio hrvatsko odličje.

"Ja od njega očekujem jedan agilan, aktivan pristup na dobrobit svih, a isto tako i da Hrvati budu u ravnopravnom položaju", zaključio je Plenković.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...