OVO JE TETKA MIROSLAVA LAZANSKOG: Bila je osuđena u Haagu za ratne zločine nad BOŠNJACIMA! (FOTO)

Miroslav Lazanski iznenada je preminuo u 71. godini.

  • Regija

  • 04. Avg. 2021  05. Avg. 2021

  • 7

Miroslav Lazanski je bio ambasador Srbije u Moskvi, ratni izvještač, kolumnista, autor knjiga i televizijskih serijala.

Iza Miroslava Lazanskog stoji uspješna karijera, ali ne znaju svi da mu je tetka bila osuđeni ratni zločinac Biljana Plavšić.

Plavšić je jedina žena koju je Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) optužio i osudio.

U Haškom tribunalu optužena je za genocid, saučesništvo u počinjenju genocida, istrebljenje, ubistva, namjerno lišavanje života i druge zločine počinjene tokom rata u Bosni i Hercegovini.

alt

Ona se 2003. godine nagodila sa Haškim sudom i osuđena je na 11 godina zatvora zbog ratnih zločina nad Bošnjacima. U oktobru 2009. puštena je nakon izdržane dvije trećine kazne.

Uprkos tome što se Plavšićka izjasnila krivom, nakon što je odslužila kaznu i vratila se u Beograd, dala je niz izjava rekavši da je nevina i da je cilj njenog priznanja krivice bilo izricanje blaže kazne.

Podsjećamo, Miroslav Lazanski iznenada je preminuo u svojoj 71. godini.

Lazanski je preminuo u svom domu u Beogradu od posljedica srčanog udara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...