SUMNJA NA TEŠKI KRIMINAL: Predsjednik Kluba SDA pozvao institucije da izvrše provjere turskih investitora u Krajini

Razlog za navedeno su dosjei investitora koji su u Njemačkoj bili uključeni u rad zabranjene bajkerske organizacije "Osmanen Germania".

  • Mini market

  • 04. Avg. 2021  05. Avg. 2021

  • 0

Predsjednik Kluba SDA u Skupštini Unsko-sanskog kantona Jasmin Musić pozvao je nadležne institucije da izvrše provjere potencijalnih turskih investitora koji su iskazali interes za ulaganje u ovaj dio Bosne i Hercegovine.

Musić je navedene korake poduzeo nakon što su mediji objavili da se premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić sastao s turskim investitorima iz Njemačke i Turske, Tanerom i Cetinom Ayom te Muhamedom Çiftçijem poznatijim kao šejh Abu Anas iz Turske.

Razlog navedenom su dosjei investitora koji su u Njemačkoj bili uključeni u rad zabranjene bajkerske organizacije "Osmanen Germania".

"Podsjetimo, Savezno ministarstvo unutrašnjih poslova Njemačke objavilo je na svom Twitter nalogu 10. jula 2018. godine da je skupini 'smanen Germania BC' zabranjen rad te da je savezni ministar Horst Seehofer kazao da 'oni koji odbacuju vladavinu prava ne mogu očekivati popustljivost'", saopćili su iz SDA USK.

"Pozivam nadležne institucije da detaljno istraže navode medija, ali i djelovanje Vlade Unsko-sanskog kantona u ovom slučaju. Neki od njih su osuđeni za ucjene, trgovinu ljudima i nanošenje opasnih fizičkih povreda. To će donijeti štetu po ugled kantona i udaljiti nas od saradnje sa službenim vlastima prijateljske zemlje Njemačke", kazao je Musić u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...