METEOROLOG NEDIM SLADIĆ O NEOBIČNOJ POJAVI: “Mammatus oblaci iznad Zenice, uvijeni prema dole, nalikuju na ženske grudi…"

"Ako se pogleda bolje, čak ima i vrlo lijepih i rijetkih undulatus asperatus oblaka”, napisao je Sladić.

  • Vijesti

  • 05. Avg. 2021  05. Avg. 2021

  • 0

Nedim Sladić, meteorolog Nove BH, objavio je neobičnu pojavu koja se tokom pogoršanja vremena pojavila iznad Zenice. Riječ je o "mammatus oblacima", koji su, kako Sladić kaže, u obliku ženskih grudi. Po tome su i dobili naziv.

“Mammatus oblaci iznad Zenice. Uvijeni prema dole, nalikuju na ženske grudi. Pokazuju izrazitu nestabilnost atmosfere, kao i prisustvo snažnih silaznih strujanja.

Ako se pogleda bolje, čak ima i vrlo lijepih i rijetkih undulatus asperatus oblaka”, napisao je Sladić.

Mammatus oblaci iznad Zenice. Uvijeni prema dole nalikuju na ženske grudi. Pokazuju izrazitu nestabilnost atmosfere, kao...

Objavljuje Nedim SladićČetvrtak, 5. kolovoza 2021.

Veći dio BiH jutros je zahvatilo olujno nevrijeme. U Banjoj Luci je olujni vjetar čupao drveće, nosio krovove, a određena naselja su ostala bez električne energije. U drugim dijelovima zemlje, zbog začepljenja šahtova, došlo je do poplava ulica. Nevrijeme je izazvalo materijalnu štetu.

Kako je Sladić ranije rekao, uprkos ovom osvježenju, ni august nas neće poštedjeti povremeno vrlo izražene vrućine i toplotnih valova koji nepovoljno mogu utjecati na zdravlje stanovništva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...