ARIJANA MEMIĆ NAKON DANAŠNJEG ROČIŠTA PORUČILA: "Hasan Dupovac je zataškavao ubistvo moje ljubavi, moga brata..."

"...To kažem ja, ali prije svega to kaže Sud BiH, koji je potvrdio optužnicu Tužilaštva BiH protiv Hasana Dupovca."

  • Društvo

  • 05. Avg. 2021  06. Avg. 2021

  • 0

Sud Bosne i Hercegovine odlučio je na današnjem ročištu produžiti mjere zabrane Zijadu Mutapu i drugima koji se terete da su učestvovali u prikrivanju dokaza prilikom stradanja Dženana Memića.

Također,  Alisa Mutap od danas može napustiti Općinu Stari Grad i odlaziti u zdravstvene ustanove u Općinu Centar.

Ranije joj nije bilo dozvoljeno da se kreće izvan Općine Stari Grad gdje je prijavljena.

Nakon ročišta i posljednjih dešavanja ispred Suda BiH, medijima je Arijana Memić, sestra ubijenog Dženana Memića, kazala da su ihprovocirali članovi porodice policajca Hasana Dupovca.

Arijana Memić se oglasila na Facebooku i njenu objavu prenosimo u cijelosti:

"Hasan Dupovac možda jeste “ljubav” svojih sestara, ali je također zajedno sa Zijadom Mutapom prvi uhapšeni u ovom predmetu.

Za Hasana Dupovca postoji osnovana sumnja da je zataškavao UBISTVO moje ljubavi, moga brata.To kažem ja, ali prije svega to kaže Sud BiH koji je potvrdio optužnicu Tužilaštva BiH protiv Hasana Dupovca.

Ja svome bratu više ne mogu iskazati ljubav, ne mogu ga zagrliti, vidjeti, čuti njegov glas! Hasan Dupovac je pomogao onima koji su meni to uzeli!

S toga je krajnje upitan i šokantan zahtjev i opaska advokata Hasana Dupovca, kako Tužilaštvo BiH mene treba, ni manje ni više nego da - “obuzda”.I to zato što sam rekla da će Hasan u zatvor.

Što Hasan Dupovac nije “obuzdao” ubice moga brata?

Što nije “obuzdao” ostale iz kriminalne grupe koja je zataškavala Dženanovo ubistvo?Pa na koncu i samoga sebe u činjenju krivičnih dijela?!

Jesam, rekla sam i stojim iza toga - po dokazima, Hasan Dupovac će morati u zatvor i on to savršeno zna. Da li znaju i njegove sestre, to je upitno.

On je njihova “ljubav”, a ta njihova ljubav je zataškala ubistvo moje “ljubavi”.Zar ja onda trebam da imam bilo kakve empatije prema njemu ili njima, i zašto?

Je li to Hasana neko natjerao da radi što je radio?

Je li ga to neko iskoristio bez njegovog znanja?Je li to Hasan nije imao 5 godina vremena da iznese sve što zna, da pomogne u otkrivanju ubica, a ne da šuti i dopusti da se sudi desetima?

Hasan je zakazao i kao čovjek i kao policajac. I to ne bilo kakav policajac, već šef odsjeka.

A advokatu koji traži da se “obuzda svjedok”, da poručim da ja nisam svjedok Tužilaštva BiH, već sestra ubijenog Dženana Memića! Nekada je i taj advokat bio tužilac, pa se pitam da li je i tada tako govorio o ostećenoj strani. Mi znamo zašto on nije više tužilac, ali ne znamo da li bi on to znao objasniti građanima?!

Upamtite, prošlo je vrijeme u kojem ste se vi smijali po kafama sjedeći, ubjeđeni da ste se izvukli, da ste zataškali još jedan slučaj, spasili još jednu glavu.

Ermine Gačanoviću, ne postoji Tužilaštvo, ne postoji Sud, niti bilo šta na ovom svijetu što će me "obuzdati" da odustanem od traženja istine za svog ubijenog brata. Kako kaže optuženi tata Mutap "Mogu samo da uginem".

Mi odustati nećemo, a vi nas evo pokušajte obuzdati!

Tako mi LJUBAVI moje!", napisala je Arijana Memić 

Hasan Dupovac možda jeste “ljubav” svojih sestara, ali je također zajedno sa Zijadom Mutapom prvi uhapšeni u ovom...

Objavljuje Arijana MemićČetvrtak, 5. kolovoza 2021.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...