MEKTIĆ DOVEO ATMOSFERU DO USIJANJA: "Imam pouzdane informacije da Dodik sa Schmidtom TAJNO DOGOVARA..."

Već danima traje rasprava o tome hoće li se lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastati s novim visokim predstavnikom Christianom Schmidtom.

  • Politika

  • 05. Avg. 2021  06. Avg. 2021

  • 6

Kao što je poznato Dodik uporno odbija priznati legalitet imenovanja novog visokog predstavnika, te je poručio da će se sa njim sastati samo ako on nastupi u svojstvu "bivšeg njemačkog ministra".

No, nakon što je Dodik jučer boravio u Srbiji na sastanku sa Aleksandrom Vučićem, stvari bi se mogle promijeniti.

Dodik je jučer prilikom obraćanja medijima nakon susreta sa Vučićem najavio je da će se sastati sa Christianom Schmidtom na Jahorini, ali ne kao visokim predstavnikom u BiH.

Dodik nije precizirao kada će taj sastanak biti održan, ali je rekao da će prisustvovati i ostali lideri parlamentarnih stranaka u Republici Srpskoj.

No, dolazak "ostalih lidera parlamentarnih stranaka u RS-u" danas su negirali iz SDS-a.

"Na jučerašnjem sastanku lidera političkih partija sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nije bilo nikakvih razgovora o sastanku sa Christianom Schmidtom a pogotovo ne o zajedničkom sastanku svih političkih partija sa njim", kaže se u današnjem saopštenju SDS-a.

Kako stvari stoje igra živaca će se nastaviti, a posljednju informaciju o mogućem susretu Dodika i Schmidta donosi državni poslanik Dragan Mektić.

"Imam neke pouzdane informacije koje kazuju da Dodik sa Schmidtom dogovara tajni sastanak u Sarajevu", objavio je na svom Twitter profilu Dragan Mektić.

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...